Cinderellas köksmästare; tanken är att servera en smittsäker buffé

Köksmästare Kim Bark, foto från tidigare år.

Det är inte bara samarbetet med Svenska Kocklandslaget som står i fokus på Viking Lines julbordsbuffé 2021. Min testkryssning med Viking Cinderella – och inlägget som följde med mina upplevelser av detta – ledde till långa diskussiontrådar på Facebook. Kommentarerna flödar än och det står klart att detta var en het potatis bland all kall sill!

Tydligt är också att gästerna är uppdelade i framförallt två läger; de som absolut inte kan tänka sig en buffé där man inte får plocka själv och de som stödjer allt som kan öka hygien och smittsäkerhet. Plus ganska många andra spridda synpunkter.

Frågor dök också upp om huruvida det är servering som gäller även i Seaview och vad som egentligen är anledning till att personal nu står och serverar buffématen; är det pandemin eller är det ekonomiska skäl?  

Cinderellas köksmästare ger svar

Cinderellas köksmästare, Kim Bark, berättar här om tanken bakom julbordsupplägget 2021 vilket förhoppningsvis ska sprida ytterligare ljus på frågan.

Kökschef Kim Bark på Cinderella (fotot är taget ett annat år).

Hela grundtanken med årets julbord på Cinderella (liksom de övriga bufféer som vi serverat under 2020 och 2021) är att servera en så smittsäker buffé som det bara går, samt ge en bättre service till gästen, minimera köbildning, minimera matsvinnet på bufféerna, helt enkelt – ge en bättre helhetsupplevelse till gästen. Vi har satt ett maxtak på 30 personer var 30 minut i Seaview och 110 personer i The Buffé. Sill, kall fisk, kallt kött och småvarmt portioneras ut av våran personal direkt till gästen på dess tallrik, så delar av utbudet är portions anrättat. På julbordet i Seawiev så serverar vi en ”Grand dessert” och i The Buffé så får de en desserttallrik med 5 st utvalda smådesserter. På båda julborden så blir gästerna bjudna på en godispåse till kaffet och detta är också en åtgärd som vi har genomfört med tanke på covid samt allmän förbättring.   

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier