Foto: SeaDream Yacht Club

Är man intresserad av vin och vill kryssa i Medelhavet så finns möjlighet att slå två flugor i en smäll. Tillsammans med rederiet SeaDream Yacht Club kan Globetrotter nu erbjuda en spännande vinkryssning i västra Medelhavet i oktober 2017.

– Som vinentusiast är det fantastiskt att få möjlighet att besöka vinodlare och prova deras produkter. En vinkryssning är ett ypperligt tillfälle om man vill vässa sina kunskaper och samtidigt njuta av vackra omgivningar under rutten och en avkopplande tillvaro ombord på fartyget, säger Jan Josefsson, VD Globetrotter.

Start på franska rivieran

Den nio nätter långa kryssningen tar sin början i franska Nice. Kryssningen går därefter vidare längs franska rivieran och den provencalska kusten för att sedan kryssa längs den spanska östkusten innan man når målet i Malaga på Costa del Sol i Spanien.

Exklusiva och intressanta vinprovningar erbjuds både ombord och på vingårdar. Under vinprovningarna deltar representanter från de olika vingårdarna och vid middagarna ombord ser Sea Dreams chefskock till att laga rätter som är anpassade till de olika vinerna som erbjuds.

Lär mer om cava och choklad

Men det är inte bara vin som står i fokus. Under kryssningen kan resenärerna även njuta av vackra landskap och intressanta stopp. Under dagsutflykten till vingården Recaro, där man tillverkar välsmakande cava, görs även en avstickare till chokladfabriken Simon Coll som ligger några mil utanför Barcelona. Där kan besökarna både lära sig mer om chokladens framställningsprocess och stilla sitt sötbegär.

Vinkryssningen sker med en av rederiet SeaDreams Yacht Clubs stora lyxyachter, Sea Dream 1. Det femstjärniga fartyget rymmer cirka 100 passagerare och här råder en lyxig, men avslappnad atmosfär. Bor gör man i rymliga och bekväma hytter med havsutsikt och fartyget erbjuder såväl restaurang och pool som gym, spaavdelning och kasino.

Pris och upplägg

I vinkryssningen ingår boende, helpension och enklare drycker samt champagne- och vinprovningar och dricks. Flyg tillkommer. Samtliga utflykter till bl a vingårdarna är mot kostnad. Likaså betalar man ett paketpris om man vill dricka de speciellt utvalda vinerna som erbjuds till Winemakers dinner, som är en speciellt framtagen meny. Middagen är dock utan kostnad.

Prisexempel:
9 dagars vinkryssning Nice-Málaga med SeaDream 1, 7 – 16 oktober 2017. Boende i hytt med havsutsikt inklusive måltider, dricks och drycker (även champagne och vinprovningar). Frånpris 60 435 kronor per person.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier