Silver Moon gör debut med fördjupad kulinarisk upplevelse

Silversea Cruises, som sedan förra sommaren ingår i Royal Caribbeans ägo till hundra procent, kryssar i sommar till östra Medelhavet med sitt nya fartyg Silver Moon. Kryssningarna startar den 18 juni och kommer att avgå från Pireus (hamnen utanför Aten) i Grekland. Detta blir också fartygets jungfrufärd.

Totalt handlar det om nio kryssningar på vardera tio dagar som seglar tur och retur från Pireus till grekiska destinationer som bland annat Santorini, Paros, Mykonos, Kreta, Katapola (Amorgos) och Nafplion samt Cypern.

För att skydda gästernas hälsa och säkerhet får gästerna endast lämna fartyget med Silverseas verifierade strandutflykter som ingår i biljettpriset. En strandupplevelse är inkluderad per dag, från ett urval i varje hamn, plus att det finns ”premiumverifierade strandupplevelser” tillgängliga mot en extra kostnad.

Serviceförhållande 1:1

De specifika kryssningarna lämnar vi därhän så länge eftersom de redan ändrats beroende på läget i världen (stoppen Ashdod och Haifa är exempelvis ersatta). Själva fartyget var klart redan i oktober 2020 men har på grund av läget med pandemin ännu inte kryssat med passagerare ombord.

Silver Moon
Panorama Lounge Terrace, Silver Moon.

Silver Moon är inspirerat av sitt systerfartyg, Silver Muse, och kommer i sann ”lyxfartygsanda” att erbjuda det lilla fartygets intimitet med rymliga sviter. Fartyget får också några nyheter samt en rad förbättringar.

Svit, Silver Moon
Veranda Suite, Silver Moon.

Ombord finns knappt 300 sviter och förhållandet mellan besättning och gäst är nästan 1: 1. Tillsammans med Royal Caribbean Groups Healthy Sail Panel är målet att erbjuda en lyxig och säker reseupplevelse med både högsta komfort liksom fysisk distansering.

S.A.L.T. – Sea and Land Taste

Det finns åtta matställen ombord inklusive det kulinariska programmet S.A.L.T. som tar gästerna djupare in i varje destination. Tanken är att återspegla de platser fartyget kryssar till genom mat, vin och kulinarisk kultur. S.A.L.T. står för Sea and Land Taste och ska ta de gastronomiska traditionerna, recepten och smakerna från varje destination för att ge gästerna en utökad upplevelse av resan.

S.A.L.T. Silver Moon
Salt Kitchen, Silver Moon.

S.A.L.T. Kitchen kommer att servera regionalt inspirerad mat. I S.A.L.T. Bar kan gästerna se fram emot att bli serverade cocktails, sprit och andra drycker inspirerade av den besökta destinationen. S.A.L.T. Lab är ett testkök där gästerna genom olika workshops kommer att lära sig att laga mat av de bästa ingredienserna från respektive region.

S.A.L.T bar, Silver moon.
Salt Bar, Silver Moon.
Kryddsamlingen i Salt Lab, Silver Moon.

Full vaccination krävs för både gäster och personal

Fullständiga vaccinationer kommer att vara obligatoriska för både gäster och besättning ombord på Silver Moons kryssningar i Grekland. Protokollet Healthy Sail Panel innehåller förbättrade sanitetsprocedurer, ökad luftfiltrering, högkvalitativ medicinsk vård ombord med toppmodern medicinsk utrustning och förbättrade medicinska team ombord på Silver Moon.

Rederiets all-inclusive-erbjudande har också förbättrats till att inkludera;

 • resor i ekonomiklassflyg tur och retur,
 • strandutflykter i varje hamn,
 • hotellnatt/-er före eller efter kryssning, eller hotell för daganvändning, beroende på Silverseas flygprogram,
 • transfers,
 • bagagehantering
 • butlerservice i varje svitkategori,
 • dricks ombord,
 • flera restauranger med ”free seating”,
 • hållbart producerad kaviar på begäran 24 timmar om dygnet,
 • drycker i sviten och över hela fartyget, inklusive champagne och utvalda viner, spritdrycker, läsk och mycket mer,
 • obegränsat med Wi-Fi.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier