Stjärnkocken Niklas Ekstedt inleder samarbete med MSC Cruises

MSC World Europa

Svenske stjärnkocken Niklas Ekstedt har samarbetat med MSC Cruises för att designa menyn till nya specialrestaurangen Chef’s Garden Kitchen, ombord på nya fartyget MSC World Europa. Den nya restaurangen kommer att ha en hydroponisk trädgård, vilket innebär jordlös odling, i stället för att odla med jord odlas allt med vatten och näring.

Gästerna kommer att bjudas på en unik upplevelse i ett öppet kök med panoramautsikt över havet.

Niklas Ekstedt

Stjärnkocken Niklas Ekstedt berättar: ”Att arbeta med MSC Cruises för att utveckla ett nytt restaurangkoncept ombord på MSC World Europa har varit en spännande upplevelse och vi har skapat något alldeles speciellt och unikt. Menyn är rotad i min kärnfilosofi att allt måste börja med de allra bästa naturliga ingredienserna, rätterna är enkla men fulla av smak och kommer att innehålla de hydroponiska mikrogröna grönsakerna som odlas ombord i restaurangen för att förbättra smaker, konsistens och färger.”

Chef’s Garden Kitchen – en oas för matälskare

Chef’s Garden Kitchen utlovar fräscha och säsongsbetonade smaker. Menyns höjdpunkter inkluderar pilgrimsmussla ceviche, inlagd kålrabbi, gran, lingon, grapefrukt eller till huvudrätt stekta havskräftsstjärtar, morötter, fingerlime, infunderad buljong avrundad med en efterrätt av maräng, havtorn, vit choklad och verbena.

MSC World Europa, Chef’s Garden Kitchen

Född i Sverige, son till en råvaruförsäljare, började Niklas Ekstedt sin starka koppling till naturen och jordens smaker i ung ålder. Detta familjeband tilltalade MSC Cruises som är och förblir ett familjeägt företag.

Ekstedt vill modernisera köket

Ekstedts mål är att modernisera köket med konst inte teknik; traditionell nordisk matlagning och konserveringstekniker kombineras med färska säsongsbetonade råvaror.

Niklas Ekstedt

Det nya flaggskeppet MSC World Europa kommer att välkomna sina första gäster från december 2022. Fartyget kommer att spendera sin första säsong i De förenade arabemiraterna och erbjuder avresor från bland annat Dubai.

Den 25 mars kommer MSC World Europa att göra en positioneringskryssning till Medelhavet där hon kommer att spendera sommarsäsongen 2023.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier