IMG_9368_1

Som ni kanske sett här intill i nyhetsflödet har jag skrivit om Viking Lines nya barnmeny i sommar. Från och med den 1 juni finns den nya menyn ombord på alla Viking Lines sju fartyg.

Menyn är baserad på barnens egna älsklingsrätter, utvalda bland mer än 500 inskickade bidrag i en kocktävling för barn. I tävlingsjuryn ingick den åländske stjärnkocken Michael Björklund som vi också träffade på Åland när vi besökte hans restaurang Smakbyn.

IMG_20160617_161549_1

När vi återvände hem igen med Amorella efter några riktigt fina dagar på Åland, passade vi på att äta i à la carte-restaurangen Food Garden som hade den nya menyn.

Sonen Isac, 6 år, valde Fish & Chips på Ottos vis för 74 kronor. Jag passade på att provsmaka lite och kan intyga att det var samma finfina torsk som i min torskrygg för 230 kronor!

Isac tyckte det var jättegott, han åt nästan upp allt, först sa han att det inte smakade så mycket men jag kan förstå att man velat gå varsamt fram med kryddningen och vi löste det lätt med att salta lite extra. Se gärna filmen här nedan också om provsmakningen!

Såhär ser menyn ut:

Förrätter (37 -55 kr)
Små räkmackor på Vilmers vis
Elliots pastasallad
Inkas grönsakssoppa

Varmrätter (74-101 kr)
Fish & Chips på Ottos vis
Niklas friterade kycklinginnerfilé med nudlar
Mollys lövbiff
Mormor Siiris makaronilåda
Sofias pappas renskav

Desserter (46-55 kr)
Lovis pannkaka med bär och vispad grädde
Amars fattiga riddare
Satus ostkakor på Oreokex

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier