Huvudpoolen på MSC Fantasia. Foto: Heidi Rovén.

Eftersom MSC Fantasia är ett stort fartyg som kan ta 3900 passagerare finns hela tre pooler att bada i. Alla pooler är fyllda med saltvatten. En ligger utomhus i aktern, en ligger utomhus på pooldäck i mitten av fartyget och en hittar man inomhus med delvis avtagbart tak.

Olika djup och fontäner

I Tropici. Foto: H. Rovén

Den i aktern var ofta lite lugnare än den mittersta huvudpoolen, och om man ville ha det riktigt varmt och gott fanns flera bubbelpooler (både ute och inne) att sjunka ner i.

Både den mittersta och den inomhus hade dessutom flera fontäner och olika dekorativa element som sprutade vatten vilket gjord det roligt för barnen.

Runt om poolerna fanns också grunda områden där mindre barn (som passades av sina föräldrar) kunde gå och plaska omkring.

Barnvänliga bad

Babypoolen, MSC Fantasia. Foto: K. Scheiderbauer.

I anslutning till barnklubben fanns en vattenrutschkana men eftersom vuxna inte fick åka den och sexårige sonen inte ville åka själv blev det inte av att vi testade den.

Istället besökte vi babypoolen som låg precis utanför babyklubben (man kunde också gå in via en dörr från promenaddäck). Här var fanns en val, golvet var målat isigt blått och minikanan som ledde ner i babypoolen nådde man via en igloo. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier