img_6718_1

TUI Discovery har som de flesta kryssningsfartyg en spaavdelning, här kallad Oceans Spa. Egentligen är det en behandlingsavdelning med intilliggande inomhuspool och gym men utbudet av behandlingar är spännande och det finns även shop, frisör och möjlighet att få både manikyr och pedikyr.

Härliga spamärken

Märkena de arbetar med är bland annat Elemis, Bliss och CND. På menyn står till exempel seaweed massage, hot stone massage, bamboo massage och allt-i-ett ansiktsbehandlingen ”Elemis Biotec Anti-Ageing Line Eraser, Firm-a-lift and Skin Resurfacer”.

oceans-spa

Ionithermie med alger och ström är en favorit; ger omedelbar effekt på midjemåttet. De har också medi-spa-behandlingar som fyller ut rynkor och den härliga hår och skalpritualen jag provat förr med Elemis väldoftande frangipani-olja.

CND Vinylux – nya favoriten

img_7378_1

Det första jag gjorde vara att titta in i butiken som var ljus och fräsch med lockande produkter.

Där fick jag syn på lacket jag just fått en manikyr med hemma (på pressvisningen hos Mildh press); CND Vinylux.

De hade inte min snygga denimblue-färg men en annan som hette Married to the mauve som jag fick prova en annan dag. Helläcker den också.

Lockad av dofter

Redan när man kommer in i The Glass House med inomhuspoolen, som man måste gå igenom för att komma till spaavdelningen, känner man de goda dofterna från spat. Ahhhh…! Det hade samma effekt på mig som doften av nybakt bröd utanför ett bageri; man bara måste in och köpa! 🙂

img_7333_1

Den behandling som jag till slut bestämde mig för var en massage med frangipaniolja (den doftar exotiskt och helt himmelskt) som inleddes med en helkroppsskrubb med Elemis Lime & Ginger Scrub, superhärlig även den (jag har haft en burk hemma). Terapeuten var otroligt duktig; hennes teknik fick mig verkligen er i varv och hon hade rytmiska, sköna rörelser när hon arbetade.

Spaterrass för lugn och ro

img_7388_1

Både före och efter kan man koppla av i deras relaxrum med teer och gurk/citronvatten.

Precis utanför finns också en del av utomhusdäcket, en avskild terrass med läckra möbler som är ett så kallat ”adult area” vilket inte innebär att det är nakenzon alls utan att det bara är för vuxna som vill ta det lugnt och slippa stimmet vid poolen.

Att ta en spabehandling under en kryssning är inte billigt. En 50-minuters massage kostar cirka 800-900 kronor. Men så gör man det ju heller inte för att det ska vara billigt, med den klass och kvalitet det genomförs på TUI Discovery är det klart ett bra sätt att sätta guldkant på semestern. Jag hade effekt av min behandling i flera dagar efteråt och kommer absolut göra det igen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier