Smart park, ny och kul familjepark på Åland

IMG_0790_1
Jag och Isac kör ”Eckerölinjen” på Smart park på Eckerö, Åland. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Självklart måste jag berätta lite om parken som vi besökte också på Åland, Smart park! Detta var alltså sommarens andra besök redan då det regnade och var heltrist väder första gången. Denna gång såg det först inte bättre ut, himlen var grå och det duggade. Men så – plötsligt sprack det upp och snart gassade solen och det blev varmt och härligt. Perfekt!

IMG_0725_1
Vattenlek är alltid en favorit hos barn! Här Isac på Smart Park, Åland. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Parken ligger bara ett par minuters bilfärd / bussfärd bort från Eckerölinjens hamn så det är hur enkelt som helst. Kör man huvudvägen mot Mariehamn dyker den strax upp på höger sida. Parken är en tidigare golfbana som byggts om. Jag gillar att man är ute och att området är stort med något för olika åldrar. Parkchefen Mattias berättade att även de vuxna ofta satt länge och roade sig med de hydrauliska grävskoporna… 😉

IMG_0748_1
Vattenkanonerna var bäst! Foto: Heidi Rovén.

Sonen fick fria tyglar att styra dagen och kastade sig ut till alla sina favoriter från förra gången som elbilarna till exempel! Därefter passade det bra att byta om och busa runt bland piratskeppen med vattenkanoner. Inte fullt lika glad blev mamma (jag alltså!) när han sprutade ner även MIG som var den enda utan ombyte, men men, det var ju bara vatten och så småningom torkade jag 😉 .

IMG_0767_2
Små barn fascineras av djuren. Självklart kan man sitta i knät på parkens maskot också. Foto: Heidi Rovén.

Vi hälsade också på djuren, parkens maskot Spark och åkte elbåtar, en annan favorit som vi roade oss med länge även första gången. I övrigt finns också segways, karuseller, radiostyrda båtar och mycket annat skoj.

Plötsligt dök dessa två kattliknande figurer upp som man kunde följa med på en liten levande sagotur i parken. Alla deltagare fick sig ett lekfullt stycke historielektion på köpet!

smart park katter

Att sonen var sur när vi skulle åka var ett gott betyg; han hade så kul att han aldrig ville att dagen skulle ta slut! Men plötsligt blev det bråttom, det var dags att ta Eckerölinjen tillbaka till svensk mark.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier