Hotelltest: Avalon, our Miami home away from home…

Har man kommit så här långt som till hamnen är det lugnt, men innan dess behöver man en övernattning när man anländer från Sverige. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Att flyga från Sverige till Florida för att kryssa ut till de västindiska öarna kräver alltid minst en övernattning före att fartyget avgår. Så när vi Karibien-kryssar om vintrarna är frågan alltid densamma; var ska vi bo första natten när vi landar?

Mitt på Ocean Drive

Avalon Hotel på Miami beach
Familjen utanför Hotel Avalon, Miami.

Senast bodde vi på Hotel Avalon, mitt på Ocean Drive, Southbeach, Miami, vilket var riktigt läckert. Hotellet ligger mitt i hjärtat av Art Deco District och samtidigt bara ett stenkast från stranden; vill man uppleva bra stämning, ha tillgång till pulserande nattliv men samtidigt stranden dagtid så är detta perfekt.

Bakgrunden är som följer. Ägaren till hotellet köpte i slutet av 1980-talet tre hotell; Avalon, Majestic och Penguin. Avalon har varit hotell ända sedan 1941 men var från början nästan som ett hem för pensionärer där gamlingarna satt i rullstol på farstukvisten utanför och tittade på förbipasserande.

Allt förändrades i mitten av 1980-talet då nattklubbar började poppa upp. Hela Miami-viben föddes och det blev hippt att hänga här! Eftersom den fina stranden också fanns blev anledningarna att komma hit plötsligt flera och det blev populärt att göra modeplåtningar vid Miami Beach.

Avalon då: modeller från hela världen

– Avalon blev ett häng för modellerna, de betalade 28 USD per natt och modellagenturen låg alldeles härintill, berättar Jolie Warshaw, säljansvarig för hotellgruppen Atlantic Stars där Hotel Avalon ingår. Kom man in här på kvällen var det fullt med långbenta tjejer från hela världen!

Förr var det med andra ord verkligen inget hotell för familjer utan allt handlade om mode och party. Och även om de inte ens har ett enkelt lekrum idag så uppskattar familjer atmosfären och inte minst det strandnära läget.

– Vi har familjer som kommer med sina barn från New York och stannar två veckor, de älskar det, säger Jolie Warshaw.

Avalon idag: familjärt och trevligt

Vi förstår dem. Hotellet känns lättillgängligt och personligt. Lobbyn är lika mycket restaurang och vi uppmärksammas och välkomnas direkt när vi kommer in genom dörren. Det är litet och kompakt och man känner sig snart som en del av ”familjen”!

Den trivsamma lobbyn på Hotel Avalon .
Lobby och restaurang i ett på Hotel Avalon. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vårt rum är inte det största vi haft i regionen, men har klart en av de bästa utsikterna: palmer och strand! Här hänger vi gärna under vår vistelse liksom i Lummus park och utmed hela strandpromenaden. Vi hittar en lekpark och med joggingkläderna på kan jag passa på att röra på mig hela tiden och självklart såg jag också till att njuta av luften vid den breda stranden…

Stranden ligger precis framför hotell Avalon.
Isac balanserar på muren till Miami Beach, foto: Heidi Rovén.
Lille T och jag i lekparken längs Miami Beach, foto: K. Scheiderbauer.
De typiska badvaktshusen i glada färger som man förknippar med Miami Beach. Foto: Heidi Rovén.
Saknade jag vinterkylan hemma? Knappast..! Foto: Isac Scheiderbauer.
Ok det är bestämt, vi flyttar hit! 😉 Foto: K. Scheiderbauer.

Utanför Avalon står alltid deras gula Oldsmobile parkerad; en riktig eye catcher och fotomagnet; ALLA vill fotas vid bilen! 🙂 Vi äter både frukost och lunch på hotellet också och deras lilla café är populärt bland både hotellgästerna som utomstående.

Något extra väntar Seafuns läsare!

Med andra ord, söker du boende i Miami, för en längre eller kortare vistelse, så kan vi rekommendera detta hotell. Och det är inte alls otroligt att vi checkar in på Avalon igen redan i vinter, nu när vi funnit vårt Miami-baserade home away from home…!

Terrassen på Avalon
Jag på Hotel Avalons terrass. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Ps. Alla Seafuns läsare som bokar in sig på hotellet får en t-shirt i present! Bara nämn ”SeaFun” vid bokning och i receptionen vid ankomst. Bästa pris får man om man ringer direkt men man kan också kolla deras hemsida, eller maila förstås. Frånpris på ett dubbelrum brukar ligga på cirka 169 USD (dvs i skrivande stund cirka 1400 kr). Då ingår enkel frukost och wifi.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier