Hotelltest: Abidos Hotel Apartment

Dubai. Stor stad, många val… Här utsikt från taxin på väg till hotellet.

När vi senast kryssade från Dubai förlängde vi vistelsen med ett par hotellnätter efteråt. Att välja var man ska bo i en storstad som Dubai är verkligen inte lätt och kan kosta allt från ett par hundralappar per natt till en halv årslön (säkert hel också).

Vi valde ett billigt boende för att istället har pengar över till taxi och upplevelser, och var denna gång nöjda över det valet. En annan gång kan jag absolut tänka mig att göra tvärtom; välja ett boende som ÄR upplevelsen och bara stanna där. 🙂

Kryssningen är över men äventyret är inte slut än, yeay!

Vad vi dessutom gjorde var att boka med fri avbokning vilket gjorde att det hotell vi till slut bodde på, inte alls var det vi först bokat. Detta dök upp i sista stund när jag gjorde en sista sökning på en hotellbokningssajt där de sänkt priset. Så, eftersom det vi först bokat gick att avboka gratis bytte vi helt enkelt.

Trots att vi bara betalade cirka 700 kronor natten, fick vi en stor 2-rums lägenhet med vardagsrumsdel med bäddbar soffa och tv, köksbord och stolar, kök med tvättmaskin, stort badrum (både badkar och dusch), ytterligare en separat toalett samt separat sovrum med generösa garderober, strykbräda och kassaskåp. Det var kanske inte det snyggaste hotellet vi bott på (ganska basic som synes) men rent, funktionellt och som sagt väldigt prisvärt.

Härlig takpool med solbäddar

Abidos Hotel Apartment ligger i området Al Barsha. Det var gångavstånd till butiker, enkla restauranger och take away-ställen och inte heller långt till Mall of the Emirates (den med inomhus-skidåkning) som vi dock aldrig besökte… Schemat sprack hela tiden med allt annat vi var iväg och gjorde.

Daglig städning ingick där de även tog hand om disken, och på taket fanns en fräsch pool med solbäddar och bar samt en liten terrass. Förutom den stora poolen fanns också en mindre, ännu varmare som var perfekt för Theo som inte bottnade i den stora poolen.

Det gick att äta frukost på hotellet men vi köpte egen mat och åt på rummet eftersom vi hade ett så bra kök. I lobbyområdet hade de en bar och lite stolar med mera och – eftersom detta var precis när Corona började spridas – handsprit förstås. Servicen var bra och personalen trevlig. Allt fungerade smärtfritt och smidigt. Det här är ett hotell vi gärna rekommenderar om du söker ett prisvärt alternativ för några nätter där det är upplevelsen utanför hotellet som räknas.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier