Finnlines öppnar för fotpassagerare till Åland och Finland

Pressbild: Finnlines.

Med Finnlines färjelinje mellan Kapellskär strax norr om Stockholm, till Långnäs på Åland och vidare till Nådendal nära Åbo i Finland, kan man resa bekvämt och samtidigt uppleva äkta havs- och skärgårdsanda.

Finnlines erbjuder redan idag två avgångar per dag till Åland och Finland, alla dagar i veckan. Ett bekvämt val både för dig som arbetspendlar och dig som ska resa på semester. Buffémåltider inkluderas i biljettpriset och överfarten är lugn och behaglig.

För att kunna resa med Finnlines behöver du i dagsläget komma i eget fordon, där det går lika bra med cykel som bil. Men när två helt nybyggda och mycket större fartyg i Superstarklassen sätts in på rutten från september 2023, ska man också ta emot fotpassagerare. Det betyder att cykeln eller bilen snart kan stanna hemma.

Till Nådendal på 9 timmar

Jag ser mycket fram emot att välkomna fotpassagerare ombord på våra fantastiska nybyggda Superstarfartyg från hösten 2023. Det tillför ytterligare flexibilitet för våra Ålands- och Finlandsresenärer, säger Marco Palmu, Head of Passenger Services, Finnlines.

Med de nya fartygen Finnsirius och Finncanopus ökar dessutom bekvämligheten. Passagerarna kommer bland annat att kunna njuta av panoramautsikt över skärgården, interiörer i nordisk design och en äkta finsk bastuupplevelse. Hyttkategorierna blir fler och restaurangerna kommer att servera menyer och drinkar som kreerats av framstående kockar och bartenders.

Jag kan redan nu lova att reseupplevelsen på de nya Superstarfärjorna blir något alldeles extra, säger Marco Palmu.

Finnlines har två dagliga avgångar åt varje håll på rutten Kapellskär-Långnäs-Nådendal. Överfartstiden hela vägen från Kapellskär till Nådendal är endast 8–9 timmar.

Ovanstående text är en pressrelease från Finnlines.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier