MSC Cruises lanserar ny ö-destination

MSC1115400_Destination
Abu Dhabi, foto: MSC Cruises.

MSC Cruises har lanserat en exklusiv ö-destination, strandoasen Sir Bani Yas, som nytt tillskott till resmålen i Förenade Arabemiraten för vintern 2016/2017. På den naturliga ön strax utanför Abu Dhabi finns en 2,5 km lång sträcka som har förvandlats till en strandoas.

Från december 2016 finns den här exklusiva platsen som en helt ny destination bland MSC Fantasias många vinterresmål i området och gästerna får chansen att tillbringa en hel dag i det tropiska paradiset.

Strandoasen Sir Bani Yas erbjuder något för alla: avkoppling, äventyr, naturupplevelser och kultur. För resenärer som vill koppla av i solen finns stranden och även soldränkta promenadstråk som är öppna hela dagen. MSC Aureas spa erbjuder dessutom avslappnande massage i land med spektakulär havsutsikt. Här finns allt man behöver för en äkta strandsemester bland hundratals palmträd, hyddor i skuggan och över 2 000 solsängar längs med 36 000 kvadratmeter av gyllene stränder.

sir bani yas
Sir Bani Yas, foto: MSC Cruises.

Bekvämligheter som finns är bland annat:

  • Ett exklusivt, privat utrymme för MSC Yacht Club-gäster med ett område där det serveras plockmat och förfriskningar.
  • Ett MSC Aurea Spa-område där gästerna kan välja från en meny av avslappnande massagetyper i strandhyddor med slående havsutsikt. Behandlingar som finns tillgängliga är bland annat Aurea Del Mare-massage med havssnäckor, bambumassage och flera olika Bali-massageterapier.
  • Sportanläggning, med strandvolleyboll och tennis.
  • Ett område för familjer och barn, med en pergola för föräldrarna.
  • Ett beduintält med konst och hantverk som skapats av lokala grupper.
  • Ett loungeområde med bar och livemusik.
MSC0911651_Spa_&_Relax
MSC Aurea Spa, foto: MSC Cruises.

För gäster som vill ha något mer fartfyllt går det att boka en 4×4-expedition eller ett mountain bike-pass över spår på huvudön. Det kommer även att finnas en mängd olika sportaktiviteter exklusivt för MSC Cruises gäster, till exempel strandvolleyboll och fotboll eller vattensporter såsom snorkling, paddle boarding, havskajak med mera.

Ön är ett av regionens största naturreservat tack vare decennier av intensivt konserveringsarbete och ekologiska investeringar för att återställa och bevara den biologiska mångfalden. Arbetet har lett till att den arabiska vilddjursparken på huvudön i dag är hem till över 13 000 inhemska och utrotningshotade djur såväl som miljoner träd och plantor.

MSC Cruises strandoas ger direktåtkomst till naturreservatet med många särskilt framtagna utflykter som ger gästerna chansen att uppleva de naturliga omgivningarna. Exempel på dessa är ridning, en biltur i safaristil genom reservatet eller en tur runt ön i en traditionellt driven dau-båt, vilket ger gästerna möjlighet att se giraffer, hyenor och geparder.

Tack vare arkeologiska utgrävningar på ön kan gäster som vill upptäcka mer om öns historia och kultur, ta en tur bland ruinerna av ett tidigt kristet kloster från 500-talet före Kristus.

MSC0910129_Skepp_MSC_Fantasia
MSC Fantasia, foto: MSC Cruises.

MSC Cruises kryssningar i regionen är från 7 till 14 nätter. Ombordstigning sker i Abu Dhabi eller Dubai, med resor som stannar vid Sir Bani Yas Island, Bahrain, Doha, Khasab, Khor Fakkan och Muscat.

Den första kryssningen för vintersäsongen med stopp vid Sir Bani Yas avgår 3 december 2016. När fartyget stannar vid ön är strandoasen Sir Bani Yas bara tillgänglig för MSC Cruises gäster.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier