MSC Cruises tar bort St Petersburg från sitt kryssningsprogram

MSC Cruises har meddelat att de kommer ställa in besöken till Sankt Petersburg, Ryssland på grund av den senaste utvecklingen i regionen. Rederiet sa att hälsan och säkerheten hos passagerare och besättningsmedlemmar är högsta prioritet.

Fyra fartyg skulle besökt Sankt Petersburg från slutet av maj till oktober, under sina rutter i Baltikum sommaren 2022. Nu kommer rederiet istället att ställa in anlöpen till den ryska staden. Berörda fartyg är MSC Preziosa, MSC Grandiosa, MSC Poesia och MSC Virtuosa.

Sedan händelseutvecklingen tog fart har rederiet varit i kontakt med alternativa hamnar – som Stockholm, Helsingfors och Tallinn – för att bekräfta anlöp för de fyra fartygen. Exakta detaljer för varje enskild kryssning kommer så snart som möjligt att kommuniceras till resebyråer och inbokade kunder som berörs av ruttändringen.

MSC Cruises kommer också att uppdatera sina hemsidor så fort samtliga detaljer är bekräftade gällande de uppdaterade rutterna för att ge maximal tydlighet för befintliga gäster såväl som för alla som vill boka sommarens semester i Östersjön. Inget MSC Cruises-fartyg besöker för närvarande Sankt Petersburg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier