MSC Seaside gör Grandiosa sällskap i Medelhavet 2021

MSC Cruises meddelade idag i ett pressmeddelande att ett av deras fartyg MSC Seaside kommer att flyttas till Europa för första gången sedan lanseringen 2017. Därmed kommer MSC Seaside att ansluta till rederiets flaggskepp och göra MSC Grandiosa sällskap i Medelhavet från och med den 1 maj.

MSC Seaside kommer att ha en helt ny rutt med 7-nätters kryssningar med stopp i Genua, Valletta på Malta och Civitavecchia samt de två nya hamnarna Syrakusa på Sicilien och Taranto i Puglia. Ombordstigning kommer att vara möjligt i alla italienska hamnar längs rutten.

Mask i alla allmänna utrymmen

För att skydda såväl gäster som besättningen kommer MSC Seaside att implementera MSC Cruises nya hälso- och säkerhetsprotokoll. Rederiet har testat protokollet sedan augusti 2020 och det omfattar åtgärder som testning vid ombordstigning samt efter halva kryssningen, veckotestning av besättningen, social distansering, bärande av mask i allmänna utrymmen, säkrade utflykter samt förbättrade hygien- och rengöringsprocedurer. MSC Grandiosa har välkomnat mer än 40000 gäster sedan augusti 2020 med detta utökade hälsoprotokoll.

MSC Grandiosas nuvarande resrutt – där fartyget anlöper de italienska hamnarna Genua, Civitavecchia, Neapel, Palermo samt Valetta på Malta – kommer att förlängas till slutet av maj.  För närvarande är kryssningarna med MSC Seaside och MSC Grandiosa tillgängliga för invånare från Schengenländer och Bulgarien, Kroatien och Rumänien.

MSC Seaside erbjuder en helt ny rutt

För var och en av de två nya destinationerna som MSC Seaside kommer att besöka, kommer MSC Cruises att erbjuda en rad säkrade utflykter så att gästerna kan gå i land och upptäcka platserna samtidigt som de stannar kvar i en säker social bubbla.

Den sicilianska hamnen i Syracusa gör debut som destination hos MSC Cruises i sommar. Här kommer gästerna erbjudas ett urval av skyddade utflykter med möjligheten att upptäcka de rika historiska och arkeologiska platserna. Ett exempel som självklart finns med är den grekiska teatern i Syrakusa, den största som någonsin byggts på Sicilien och en av de största i den grekiska världen. Man kan också välja att fördjupa sig i den vackra landsbygden och barockstäderna där filmerna med Kommisarie Montalbano spelats in. För den som istället söker häpnadsväckande panoramavyer rekommenderas Europas största vulkan Mount Etna med spännande och oförglömlig utsikt och prakten i vackra Taormina.

Den grekiska teatern i Syrakusa.
Katedralen i Syrakusa.

Barockstäder, museer och keramik

Dem som vill ha en avkopplande dag ska åka till staden Taranto i Puglia. Denna historiska region med den gamla staden Taranto bjuder på massor av charm. Här kan man strosa längs slingrande gränder och besöka kyrkor och palats. National Archaeological Museum of Taranto (MArTA) visar södra Italiens historia och rötterna för dess kultur genom föremål som tillhörde ursprungsbefolkningen i området. Ett annat förslag är att utforska regionen Puglia och besöka UNESCO-platsen i Alberobello, känd för sina kalkstensbostäder som kallas trulli. Man kan också resa till vackra barockstäder som Martina Franca eller Grottaglie, kända för sitt keramikhantverk.

Taranto.

MSC Seaside är fartyget med nyskapande design som kombinerar inomhus- och utomhusområden på ett sätt som för gästerna närmare havet. Här finns generösa utomhusutrymmen med gott om utrymme på däck och runt och pooler. Den unika strandpromenaden, kantad med ställen att äta, dricka, shoppa, simma och sola ligger så lågt som däck 8.

För dem som vill ha extra guldkant på semestern finns lyxacdelningen MSC Yacht Club även ombord på MSC Seaside. Denna avdelning påminner om en privat klubb med butlerservice dygnet runt. MSC Seaside är vidare utformat speciellt för varmare väder vilket gör det till det perfekta fartyget för en Medelhavskryssning i början av sommaren när klimatet är som bäst.

MSC Seaside

Andra, förändrade kryssningsplaner

MSC Cruises uppdaterade idag också resplanerna för sommarsäsongen. Alla kryssningar i västra Medelhavet i april och maj ställs in, men återupptas från juni som planerat.

På samma sätt ställs kryssningar i östra Medelhavet in i april, och återupptas från och med maj som planerat. I norra Europa avbryts alla resplaner i april. Slutligen ställs alla resvägar i Karibien in till och med den 31 maj.

Gäster som påverkas av dessa ändringar kan boka om sig till en annan kryssning, inklusive MSC Seaside och MSC Grandiosa i Medelhavet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier