MSC Seaviews debut i Östersjön: kommer till Visby

MSc Seaview besöker Visby sommaren 2021.
MSC Seaview

Sommaren 2021 är det dags för MSC Cruises fartygsklass ”Seaside” att göra debut i Östersjön. MSC Seaview kommer att göra sju nätters-kryssningar från Kiel i Tyskland till Sverige och Estland. I Sverige besöker fartyget bland annat Visby.

Första avgången sker den 3 juli och det blir första gången MSC Cruises placerar ett fartyg i Seaside-klassen i Östersjön. MSC Seaview kommer att stanna på den nya rutten ända fram till september 2021. På kryssningarna kommer fartyget att besöka Visby på Gotland, Nynäshamn och Tallinn innan återresan till norra Tyskland.

MSC Seaview kommer att vara tillgängligt för gäster i alla åldrar från Kroatien, Rumänien, Bulgarien plus Schengenområdet i Europa.

Åtgärder ombord och noga övervakad situation

Fartyget kommer att följa MSC Cruises branschledande hälso- och säkerhetsprotokoll som en grupp experter tog fram förra året. Åtgärderna inkluderar test vid ombordstigning och i mitten av kryssningen samt test av besättningen varje vecka. Andra åtgärder ombord är social distansering, att alla gäster bär mask i allmänna utrymmen och att alla strandutflykter är ”skyddade”.

MSC Cruises kommer att noga övervaka situationen i land på alla MSC Seaviews destinationer. Kryssningen kan också eventuellt få tillägg av nya hamnar.

Två nya fartyg gör debut

MSC Seaviews kryssningar i Östersjön är ytterligare ett steg framåt i MSC Cruises planer för fartygsflottans återkomst. MSC Grandiosa och MSC Seaside kryssar för närvarande i västra Medelhavet. Från och med augusti får de sällskap av MSC Seashore som då inleder sin jungfrusäsong. Företagets senaste tillägg är MSC Virtuosa som startar sin invigningssäsong med kryssningar runt Storbritannien.

Ytterligare tre fartyg börjar snart kryssningar i östra Medelhavet – MSC Orchestra, MSC Splendida och MSC Magnifica. Eftersom endast ett fåtal hamnar har öppet för kryssningar i Östersjön och Nordsjön i sommar, har MSC Cruises blivit tvingade att avbryta planerade avgångar från Köpenhamn. Det var MSC Musica och MSC Seaview som skulle avgått härifrån. Från de tyska hamnarna Warnemünde och Hamburg skulle MSC Preziosa och MSC Musica ha avgått.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier