Norwegian Cruise Line lanserar ”Meet the Winemaker”

Pressbild, NCL.

Norwegian Cruise Lines populära evenemang ”Meet the Winemaker” är tillbaka och kan för första gången upplevas på en Europakryssning. På vissa turer kan gästerna träffa några av världens mest kända vinmakare samt delta i inspirerande kurser och vinprovningar. Årets uppställning av vinmakare är noggrant utvald och inkluderar Antonio Hidalgo, Gérard Bertrand, Salvatore Ferragamo och Domaines Barons de Rothschild (Lafite). För första gången är Certified Angus Beef® med som sponsor.

På grund av den stora efterfrågan anordnar Norwegian Cruise Line (NCL) nu för sjätte gången ”Meet the Winemaker” – ett exklusivt kulinariskt evenemang – på utvalda kryssningar. Årets program är sammanställt för vinentusiaster och matälskare oavsett bakgrund och kunskap. På kryssningen kan du träffa vinmakare och andra experter som delar med sig av sina kunskaper genom en rad kurser och aktiviteter. Detta inkluderar intima vinprovningar och middagar med tillhörande viner, interaktiva uppvisningar av matlagningstekniker och möten ombord på fartyget.

”Meet the Winemaker” kan upplevas på utvalda kryssningar ombord på fartygen Norwegian Encore, Norwegian Escape, Norwegian Joy och Norwegian Bliss.

En komplett kulinarisk upplevelse

På vissa kryssningar i år kan gästerna njuta av unika kulinariska upplevelser som är sponsrade av Certified Angus Beef®. Med viner till varje rätt får gästerna lära sig av en mästersommelier samtidigt som de njuter av nötköttet.

”Vår policy Guest First innebär att vi sätter gästen i centrum, och Meet the Winemaker visar vårt engagemang för att erbjuda våra gäster unika upplevelser av högsta kvalitet. Jag hoppas att alla kommer att njuta av 2022 års upplaga av Meet the Winemaker och få ett oförglömligt minne av dagens mest innovativa ledare inom mat och dryck. Jag är glad och stolt över årets experter och gästspelare, och nu ser jag fram emot att ta upplevelsen till Europa för första gången någonsin”, säger Harry Sommer, vd för Norwegian Cruise Line.

På alla ”Meet the Winemaker”-kryssningar väljer experten ut årgångsviner och tar med dem ombord för de exklusiva evenemangen. Vinpaketen kostar mellan 22 och 100 dollar per person och går att boka på fartyget.

”Meet the Winemaker” säsong 2022

  • 6 mars 2022 – Norwegian Encore: Rob Mondavi Jr, son till Isabel och Michael Mondavi och fjärde generationens vinmakare i Napa Valley.
  • 2 april 2022 – Norwegian Escape: Vinmiddag med Chateau Lafite Rothschild (Lafite) med Diane Flamand, vinmakare, Bordeaux Collection Wines, Domaines Barons de Rothschild (Lafite).
  • 2 juli 2022 – Norwegian Bliss: Salvatore Ferragamo, som sedan 1993 tillsammans med sin far Ferruccio har ansvarat för att upprätthålla egendomen Il Borro i Toscana, Italien, där de producerar premiumviner.
  • Europa 17 juli 2022 – Norwegian Escape: Antonio Hidalgo från det globalt kända familjeägda spanska sherryhuset Bodegas Hidalgo La Gitana.

o Första europeiska kryssningen med möjlighet att uppleva ”Meet the Winemaker”.

o Kryssning (7 dagar): Rom – Dubrovnik – Korfu – Sicilien – Neapel – Florens/Pisa

  • 24 juli 2022 – Norwegian Encore: Opus One Wine Dinner med Greg Miller, Sales & Marketing Manager på Opus One.
  • 13 augusti 2022 – Norwegian Bliss: Michael Mondavi från Michael Mondavi Family Estate.
  • Europa 12 oktober 2022 – Norwegian Escape: Sandro Bottega från Bottega S.p.A.

o Andra europeiska kryssningen med möjlighet att uppleva ”Meet the Winemaker”

o Kryssning (9 dagar): Rom – Santorini – Aten – Korfu – Malta – Sicilien – Neapel – Florens/Pisa – Rom.

  • 22 oktober 2022 – Norwegian Joy: Gérard Bertrand, Green Personality of the Year 2020.
  • 11 december 2022 – Norwegian Encore: Randy Ullom för familjen Kendall-Jackson.

Ovanstående är utdrag från en pressrelease från Norwegian Cruise Line.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier