Norwegian Viva – nya fartyget från Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line (NCL) öppnar biljettförsäljningen till det andra av sex fartyg i Prima Class, som sätter fokus på rymlighet, service och design. Till att börja med kommer Norwegian Viva att utgå från fyra destinationer i Medelhavet med början sommaren 2023.

Stora utomhusutrymmen, rymliga hytter, spektakulära infinitypooler, kulinarisk njutning och fantastisk service utlovas till gästerna på Norwegian Viva. Det nya kryssningsfartyget kommer att göra debut i juni 2023 från flera hamnar; Lissabon i Portugal, Venedig (Trieste) och Rom (Civitavecchia) i Italien samt Aten (Pireus) i Grekland. Den första vintersäsongen 2023/2024 kommer fartyget att gå i södra Karibien från San Juan i Puerto Rico.

Stora, öppna däck och rymliga hytter

Fartygets utformning och design har likheter med systerfartyget Norwegian Prima, som börjar kryssa sommaren 2022. De två första fartygen i NCL:s nya Prima-klass byggs av det kända italienska skeppsvarvet Fincantieri. Norwegian Viva är 294 meter lång, väger 142 500 bruttoton (GT) och har plats för 3219 gäster som kan njuta på stora, öppna områden som Ocean Boulevard, som sträcker sig 4 000 kvadratmeter runt hela utomhusdäcket.

NCL:s nya fartyg får ett större urval av svitkategorier. Bland dem finns 107 sviter designade av italienaren Piero Lissoni i det exklusiva området The Haven by Norwegian, NCL:s ”ship-in-ship”-koncept. Här har gästerna tillgång till en pool med utsikt över havet och ett stort utomhusspa som bland annat inkluderar ett svalkande ”kylrum”.  

Prima aktiviteter för alla smaker

Fartälskare kan se fram emot ”The Rush and The Drop” – världens snabbaste rutschkanor till havs med fritt fall. På The Viva Speedway väntar fart och spänning på den största go-cart-banan till havs.

Den som vill njuta av utsikten och livet till havs i lugnare tempo, kan ta en promenad på Ocean Boulevard eller Oceanwalk – en genomskinlig glasbro högt ovanför vattnet. I The Concourse finns fartygets skulpturträdgård och i Indulge Food Hall finns 11 olika kulinariska matalternativ. Vivas Infinity Beach har ett stort pooldäck med infinitypooler. 

– Norwegian Viva sätter ny standard för premiumsegmentet och visar vårt fortsatta fokus på att tänja på gränserna inom fyra nyckelområden: rymlighet, service för gästerna, fulländad design och upplevelser som överträffar förväntningarna. Med andra ord har vi tagit allt vi vet att våra gäster älskar till en helt ny nivå. Vi hade våra gästers behov och drömmar i åtanke när vi designade detta förstklassiga fartyg, säger Harry Sommer, vd för Norwegian Cruise Line.

Graffitikonst och gediget hantverk

Skrovet på Norwegian Viva kommer att vara utformat av den italienska graffiti- och skulpturkonstnären Manuel Di Rita, mer känd som ”Peeta”. Samma artist har också illustrerat skrovet på Norwegian Prima. Andra kända arkitekter som hjälpt till att utforma Norwegian Prima liksom utformningen av Vivas restauranger, hytter och sittplatser är Rockwell Group, SMC Design och Miami-baserade Studio Dado.

Teknik och global hänsyn i en klass för sig

De två första fartygen i Prima-klassen, Norwegian Prima och Norwegian Viva, kommer att utrustas med avancerad teknik. System för NOx-reduktion minskar fartygets totala miljöpåverkan. Katalysatorer filtrerar svaveloxider upp till 98 % och kväveoxider upp till 90 %. Fartygen kommer dessutom att vara utrustade med system för avgasrening, rening av avloppsvatten och en så kallad ”Cold Ironing”-funktion för att ansluta till elnätet på land, vilket ytterligare minskar utsläppen när fartygen ligger i hamn.

Kryssningsprogram 2023/2024

SOMMAR 2023: Medelhavet från Rom, Aten och Lissabon

Efter en rad invigningskryssningar kommer Norwegian Viva från och med juni 2023 att kryssa i Medelhavet. Från 15 juni 2023 till den 6 november 2023 kommer fartyget att göra kryssningar på åtta, nio och tio dagar. Dessa kommer att utgå från Lissabon, Venedig (Trieste), Rom (Civitavecchia) och Aten (Pireus).

VINTER 2023–2024: Södra Karibien från San Juan

Norwegian Viva blir det största nya fartyget någonsin som har sin hemmahamn i San Juan i Puerto Rico. Den 15 december avgår fartyget från San Juan för en veckolång kryssning i Karibien. Första stopp blir på Tortola (Brittiska Jungfruöarna) för att sedan fortsätta till Philipsburg (St Maarten), Bridgetown (Barbados), Castries (St Lucia) och St Vincent, St. John’s, Antigua och St. Thomas (Amerikanska Jungfruöarna), som blir sista stoppet på resan innan fartyget återvänder till San Juan den 22 december.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier