Uppgraderad Voyager of the Seas kommer till Östersjön

Nästa sommar ska Voyager of the Seas avgå från Stockholm och Köpenhamn. Fartyget, som ingår i Royal Caribbean Internationals flotta, kommer totalt att göra 17 kryssningar i Östersjön varav fem från Stockholm och 12 från Köpenhamn.

Avgångarna från Stockholm är mestadels 7-nätters kryssningar förutom en som är på 10 nätter. De destinationer som besöks är St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby. Den längre kryssningen går även till Riga och Rönne, och avslutar i Köpenhamn.

Avgångarna från Köpenhamn är på 7, 10, 11 eller 14 nätter. På dessa kryssningar besöks ungefär samma hamnar med ett par undantag. På två 7-nätters kryssningar besöker man istället exempelvis Oslo, Kristiansand, Skagen och Göteborg. Den längsta kryssningen på 14 nätter går förutom till Kristiansand i Norge också till Akureyri och Reykjavik på Island, Prins Christian Sund, Qaqortoq och Nuuk på Grönland, för att slutligen gå till Boston.

Uppgraderad för 97 miljoner – dollar!

För tillfället står Voyager of the Seas stilla och kryssar inte, och kommer heller inte att göra det förrän den första av Östersjö-kryssningarna avgår från Köpenhamn den 24 april 2022. Det betyder dock inte att allt stått stilla ombord. I slutet av 2019 genomgick fartyget en renovering för hela 97 miljoner U.S. dollar och är nu alltså uppgraderad med flera av de aktiviteter som flottans andra fartyg har.

Bland de nya upplevelserna ombord finns exempelvis The Perfect Storm och Battle for Planet Z. The Perfect Strom är två vattenrutschkanor som sträcker sig ner i tre våningar där man kan tävla med varandra. Battle for Planet Z är en lasertag-aktivitet med ”glow-in-the-dark”-effekt. Fartyget har också surfsimulatorn Flowrider och klättervägg.

Voyager of the Seas är uppgraderad för 97 miljoner US.dollar.

Även Vitality Spa och Fitnesscenter har fått sig ett ansiktslyft liksom barn- och tonårsklubbarna. Ett annat nytillskott är 72 insides- och balkonghytter. Gästerna kan också se fram emot en ny mobilapp som ska förbättra semesterupplevelsen. Med hjälp av appen kommer resenärerna bland annat att kunna checka in, se sina utgifter ombord samt göra och hantera bokningar för aktiviteter, restauranger, shower och utflykter.

Förutom nyheterna erbjuder Voyager of the Seas även bollplan, utomhusbio, spelarkad, pooler, teater, casino, minigolf, bibliotek, fotogalleri, konferenscenter, vigselkapell, spa och gym, avdelning för läkarvård med mera.

Fakta om Voyager of the Seas

Byggt 1999.

Antal däck: 15 (varav 14 för gäster).

Kapacitet (gäster/personal): totalt 4000/1200.

Hytter: 1801.

Restauranger: 7 – varav 3 stycken ingår.

Barer: 10 stycken.

Bokning

Är du intresserad, vänd dig till Go Cruising med koden Seafun, till exempel genom att klicka på Boka en Östersjö-kryssning med Voyager of the Seas (affiliatelänk).

2 kommentarer på “Uppgraderad Voyager of the Seas kommer till Östersjön

    1. Hej Anette,
      Jag skulle gå inpå Royal Caribbeans hemsida och/eller kontakta en resebyrå som är bra på kryssningar. Jämför priser hos ett par stycken, men de borde ju vara desamma.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier