Wonder of the Seas sätter kurs mot Europa – ersätter Allure

Pressbild Royal Caribbean International.

Royal Caribbean International meddelar att deras nyaste och mest innovativa kryssningsfartyg, Wonder of the Seas, kommer att göra debut i USA och Europa under nästa år. Fartyget kommer att lämna sin hemmahamn i Fort Lauderdale den 4 mars 2022 för att kryssa i Karibien. Därefter tar hon i maj 2022 sikte på Barcelona och Rom för att starta sin sommarsäsong i Europa.

Fartyget kommer att erbjuda åtta olika ”grannskap”, något som introducerade på de första fartygen i Oasis-klassen. Wonder of the Seas får även det helt nya Suite Neighborhood, den utskjutande poolbaren The Vue, och Wonder Playscape – ett interaktivt, öppet lekområde för barn med en imponerande utsikt. Dessutom kommer favoriter såsom The Ultimate Abyss, den högsta rutschkanan till havs, Central Park med riktiga växter och det karibisk-inspirerade pooldäcket att finnas.

”Det momentum som vi ser nu med nya bokningar och att alltfler fartyg börjar kryssa igen i USA och Europa är betydande. Och med hälften av vår flotta i drift igen, känner vi oss uppmuntrade av vad vi ser. Dessa regioner har möjlighet att välkomna ett helt nytt, innovativt fartyg som Wonder of the Seas”, säger Michael Bayley, VD för Royal Caribbean International. ”Wonder kommer att leverera den ultimata semesterupplevelsen i Karibien och Europa och framhäva det allra bästa av Royal Caribbean, från kända favoriter till nya upplevelser som alla gäster, oavsett ålder, kan njuta av.” 

Mer om nyheterna på Wonder of the Seas

Royal Caribbeans koncept ”Oasis Class Neighbourhoods” erbjuds även på Wonder of the Seas. Vid sidan av återkommande favoriter presenteras flera nya upplevelser:

  • Suite Class Neighborhood. Det åttonde grannskapet, som endast finns på Wonder, erbjuder gäster i Royal Suite Class ett helt nytt soldäck på översta däck. Här finns bland annat en svalkande ”plunge pool”, bar och gott om solstolar och områden för avkoppling. Utöver restaurangen Coastal Kitchen och Suite Lounge finns flottans största familjesviten här med plats för upp till 10 personer.
  • Wonder Playscape. Ett helt nytt område med rutschkanor, klätterväggar, spel, interaktiva väggmålningar som aktiveras genom beröring och pussel. 
  • The Vue. Bar med panoramautsikt över havet och mosaiktak som lyser upp som ett kalejdoskop av vackra färger när solen går ner.
  • Upplevelser på pooldäck – The Lime & Coconut står i centrum för den karibiska stämningen, med två poolbarer och livemusik. Här väntar också en trio av snabba vattenrutschkanor; The Perfect Storm och barnens vattenpark Splashaway Bay. Casitas, solstolar i och vid poolen, ger möjlighet att luta sig tillbaka. Kvällstid kan man här se film under stjärnorna på den största filmduken på pooldäck i Royal Caribbeans flotta.

I  hjärtat av varje Oasis Class-fartyg finns en kombination av signaturområden, inklusive den högsta rutschkanan till havs, The Ultimate Abyss; de nydesignade, dedikerade barn- och tonårsutrymmena på Adventure Ocean, Social100 och The Patio; surfsimulatorn FlowRider, dubbla klätterväggar och en zipline tio däck upp.

Ombord kommer ingen dag vara den andra lik. Välj mellan att åka karusell, äta gott i Central Park eller något annat som finns att göra ombord av aktiviteter, restauranger och underhållning.

Wonder of the Seas ersätter Allure of the Seas

Wonder of the Seas kommer att erbjuda 7-nätters kryssningar till östra och västra Karibien från Fort Lauderdale. Bland de destinationer som ingår i rutterna finns till exempel Cozumel, Mexiko, Philipsburg/St. Maarten och San Juan/Puerto Rico. Oavsett vilken resrutt gästerna väljer kommer alla kryssningar att besöka Royal Caribbeans privata ö-destination, Perfect Day på CocoCay, för en dag av spänning och avkoppling som inte liknar något annat.

Redan från maj 2022 kan semestersugna familjer kryssa med Oasis Class-fartyget. Det beger sig då till Medelhavet för sin första europeiska säsong. Här kommer fartyget utgå från Barcelona och Rom och göra 7-nätters kryssningar till bland annat Palma de Mallorca och Capri.

Wonder of the Seas kryssningar i Karibien finns redan nu tillgängliga för att bokning på Royal Caribbeans hemsidan. De europeiska seglingarna öppnar för bokning onsdagen den 22 september.

Wonder of the Seas seglar i Medelhavet 2022 i stället för Allure of the Seas. Allure kommer att göra 6 och 8-nätters kryssningar från Fort Lauderdale i Karibien. Gäster som är inbokade på Allure 2022 i Medelhavet kommer automatiskt att bli ombokade till Wonder. Bokade gäster och resebyråer som berörs kommer att bli kontaktade. 

Om Royal Caribbean International

Royal Caribbean International har levererat innovationer till havs i mer än 50 år. Kryssningsrederiet erjbuder resrutter till mer än 270 destinationer i 72 länder på sex kontinenter, inklusive Royal Caribbeans privata ö-destination på Bahamas, Perfect Day på CocoCay, den första i Perfect Day Island Collection. Royal Caribbean har även blivit framröstat som ”Bästa kryssningsrederi allt som allt” under 18 år i följd i Travel Weekly Readers’ Choice Awards. 

Royal Caribbean International tillämpar rekommendationerna från sin Healthy Sail Panel  med folkhälso- och vetenskapliga experter för att tillhandahålla en säkrare och hälsosammare kryssningssemester på alla sina kryssningar. Hälso- och säkerhetsprotokoll, regionala reserestriktioner och godkännande för att besöka anlöpningshamnar kan ändras baserat på pågående utvärdering, folkhälsostandarder och myndighetskrav.

För gäster och kryssningar i USA: För mer information om de senaste hälso- och resevarningarna och regeringsutfärdad reserådgivning besök www.royalcaribbean.com/cruise-ships/itinerary-updates eller se reseråd, varningar eller rekommendationer relaterade till kryssningsresor på tillämpliga statliga webbplatser.  

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier