Stena Line stänger linjer och varslar anställda

Stena Edda utanför Belfast. Pressbild.

Den 18 februari meddelade Stena Line att de skulle säsongsrekrytera 450 medarbetare. Nu lär de inte behövas.

I mitten av januari började Stena Lines nya färja Stena Estrid att gå i trafik på linjen Dublin-Holyhead. Kort därefter gjorde systerfartyget Stena Edda entré på linjen mellan Belfast och Liverpool. Bara några dagar senare meddelade Danmark och Polen att de tillfälligt stänger sina gränser med anledning av Coronaviruset (COVID-19). Färjerederiet Stena Line har därför stängt ner sin passagerartrafik till dessa länder tillsvidare. Idag är sista dagen då danska, polska och svenska medborgare tillåts att resa med färjorna till sina respektive hemländer. Frakttrafiken kommer att fortsätta tillsvidare.

Förändringarna berör linjerna mellan Göteborg-Frederikshavn, Karlskrona-Gdynia, Oslo-Frederikshavn samt Halmstad-Grenå – en linje som invigdes så sent som den 1 februari med stor invigningsfest i Halmstad.

Halmstad höll fest när Stena Nautica invigdes på linjen Halmstad-Grenå. Pressbild.

Stena Line kommer löpande att informera sina kunder om dessa förändringar och hur ombokning av biljetter går till. Mer information till Stena Lines kunder kommer att publiceras på Stena Lines lokala webbsidor i respektive länder.

Niclas Mårtensson, VD.

Stena Line varslar 950 medarbetare

Igår kom det tunga beskedet att Stena Line varslar 950 medarbetare i den svenska verksamheten om uppsägning. Åtgärden sker som en direkt effekt av den påverkan som Coronaviruset (COVID-19) har på Stena Lines passagerarverksamhet. Varslet omfattar sjöanställda på Stena Lines nio svenskflaggade fartyg samt tjänstemän på samtliga orter där företaget är verksamma och de två dotterbolagen Stena Line Travel Group och Retail & Food Services.

”Med den situation vi nu befinner oss i har vi inget annat val än att anpassa verksamheten och våra kostnader för att begränsa den negativa omfattningen och säkra den fortsatta fraktverksamheten”, säger Niclas Mårtensson, VD Stena Lines i en kommentar.

Stena Line genomför just nu en översikt av verksamheten i samtliga regioner med anledning av den vikande passagerarverksamheten och utesluter inte att det kommer att ske fler neddragningar eller förändringar i tidtabeller eller linjenätverket.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier