35-miljoners renovering av Viking Cinderella

Nöjeskryssaren Viking Cinderella återvände i torsdags till Östersjön efter ett omfattande uppgraderingsarbete vid Landskronavarvet. Fartyget kan nu stoltsera med en totalförnyad över 1 000 kvadratmeter stor taxfreebutik och det helt nya caféet Melody Coffee Bar Lounge. Sviterna och lyxhytterna har också fått ny design och interiör. De populära Comforthytterna har utökats till drygt 100 stycken.

– Det är riktigt roligt att kunna inleda kryssningsåret 2017 med att presentera flera fina nyheter på Cinderella. Taxfreebutiken är nu helt omgjord från golv till tak och dessutom 25 procent större till ytan än tidigare. Därtill storsatsar vi på en total omgörning av sviterna och ännu fler och snyggare hytter i Lyx- och Comfortkategorierna. Totalt har Cinderella uppgraderats för ett värde av cirka 35 miljoner kronor, säger Tapani Kauhanen, vd och marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Cinderellas förändringar

Under den 18 dagar långa dockningen vid varvet i Landskrona har Viking Cinderella genomgått bland annat följande förändringar:

  • Total förnyelse och och utvidgning av den populära taxfreebutiken, som nu blir hela 1 088 kvadratmeter stor med ännu större fokus på mode och kläder. Först ut i en rad av kommande varumärkesnyheter i butiken är kläder från Hugo Boss.
  • Det klassiska nöjescaféet på däck 7 byter skepnad och namn till Melody, ett koncept som omfattar både café, bar och lounge.
  • Sviterna och samtliga 45 lyxhytter ombord har fått ny interiör och design.
  • Alla hytter på däck 9 är nu så kallade Comforthytter med dubbelsäng. Antalet Comforthytter på Cinderella är därmed totalt 103 stycken.

Viking Lines investerar totalt 70 miljoner

Under året uppgraderar Viking Line tre av flottans sju fartyg. Både Viking Cinderella och Viking XPRS som går kortrutten mellan Helsingfors och Tallinn har dockats för uppgraderingsarbeten i Landskrona under januari månad. Helsingforsfartyget Mariella dockas i september. Totalt investerar rederiet 70 miljoner kronor i uppgraderingen av sina fartyg 2017.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier