Unik sommar för M/S Gabriella – från Helsingfors

Medan Viking Line bjuder in svenska passagerare till tre nya destinationer i sommar får även finska resenärer nyheter att se fram emot sommaren 2021. M/S Gabriella är fartyget som angör flera nya kryssningar för en unik sommar med avgång från Helsingfors.

Först ut bland de nya resmålen är Riga och Visby. Även Mariehamn, som var ett populärt besöksmål förra sommaren, finns med i årets kryssningsutbud. Ombord finns i vanlig ordning underhållningsprogram av många slag.

Riga

Den som önskar kan också boka olika aktiviteter på destinationsorten via rederiet. I Riga kan man till exempel delta i en stadsrundtur eller göra en utfärd till Jūrmala. I Visby står bland annat ett besök till sommar- och vattenlandet Kneippbyn på programmet. Där kan man få träffa Pippi Långstrump eller plaska runt i den stora vattenparken.

Fler överraskningar väntar

–  Vi är väldigt glada över att komma med goda nyheter. Våra resenärer har länge önskat sig nya kryssningsmål. Eftersom resandet utomlands sannolikt kommer att vara begränsat även nästa sommar ger båtresor en möjlighet att få uppleva känslan av utlandsresa samtidigt som det är ett väldigt tryggt sätt att resa. Gabriella är ett elegant fartyg med vänlig finsk service, berättar Viking Lines försäljningsdirektör Kaj Takolander.

Den 4 juli väntar ännu en nyhet, då M/S Gabriella för första gången kryssar mellan två hamnar på det finländska fastlandet. Anledningen är världens mest kända segelfartygsevenemang Tall Ships Races.

Sista veckan i juli, under sin Ålandskryssning 26 juli, stannar M/S Gabriella hela 15 timmar i Mariehamn. Kryssningspassagerarna kan då i förväg via Viking Line boka dagsbiljetter till Ålands största musikfestival Rockoff, som firar 25-årsjubileum. Där uppträder bland annat Tomas Ledin med sitt band.

Hangö och Kotka öppnar sina hamnar

I juli riktar M/S Gabriella även stäven från Helsingfors mot Hangö och Kotka för en somrig tvånätters kryssning. Det är första gången som dessa två kuststäder öppnar hamnarna för Viking Lines passagerarfartyg.

Till Hangö anländer M/S Gabriella under den traditionella Hangöregattans första tävlingsdag (avresa 8 juli) när det vimlar av evenemang i staden. Passagerarna får hjälp med transporten direkt till Hangö centrum där de har tid att tillbringa hela dagen. I det guidade programmet ingår en rundtur i det historiska Hangö och ett besök till fortet på Russarö som annars är stängt för besökare. För Viking Lines gäster får också en lunch uppdukad på Hangö Casino.

I slutet av juli kastar M/S Viking Gabriella ankar i Kotka Kantasatama, som ligger på kort promenadavstånd från stadscentrum. I staden pågår samtidigt Kotka havsdagar som gör att stämningen sjuder av liv. Denna 2-nätters kryssning avgår från Helsingfors den 28 juli.

Unik sommar med säkerheten i centrum

Resenärernas säkerhet ombord på alla Viking Lines fartyg står självklart i centrum. Antalet resenärer på kryssningarna är begränsat och strikta hygienstandarder råder. Viking Lines alla passagerarfartyg har verifierats enligt My Care-metoden, vilket innebär att de är certifierade för att kunna hantera och förhindra infektionsrisker, såsom Covid-19-smitta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier