TUI Discovery finns tre barnklubbar för olika åldrar: Baby centre, Kids Club och The Hideout. Alla tre ligger intill varandra på däck 10 men det är bara på Kids Club som man skriver in sina barn.

Babycenter för de yngsta

img_6604_1
På Baby center kan du sitta ned en stund och leka med ditt /dina barn i lugn och ro. Foto: Heidi Rovén.

Baby Centre är ett litet oövervakat center med de flesta faciliteter man behöver för sin baby och sina småttingar under tre.

Här finns diskmaskin (hög värme som desinficerar) när man vill diska rent nappflaskor och dylikt, flaskvärmare, toalett, barnstolar, skötbord och faktiskt extra blöjor också.

Baby centret har också leksaker som man kan låna utan avgift under kryssningen, en riktigt bra service som vi nyttjade och som räddade flera stunder i hytten.

img_6596_2
Lånade leksaker, perfekt!

Först var jag lite tveksam över om jag ville att min bebis skulle stoppa leksaker i munnen som andra barn dreglat på, men så fick jag veta att de desinficerades fyra gånger om dagen.

Dessutom fick jag låna och använda bakteriedödande våtservetter att torka av de leksaker vi valt ut ytterligare en gång innan jag tog med dem.

Då kändes det bättre och vi lånade tre saker som han (och storebror, haha…) hade mycket kul med!

Kids Club från tre år

Kids Club är för barn mellan 3-11 år. Här finns lekledare som tar hand om och underhåller barnen med lekar och aktiviteter som pyssel och annat. Just nu är det i princip bara britter ombord och således också mest engelskspråkiga lekledare, men från och med nästa år då produkten kommer rikta sig även till den skandinaviska publiken är det inte otroligt att det kommer att finnas personal som även pratar svenska, norska och så vidare.

Tyvärr ville inte äldste sonen vara med så vi kan inte bedöma klubben och fick heller inte fotografera eftersom det var barn där som lekte utan sina föräldrar, men rummet var rymligt och det fanns många ledare till barngruppen som organiserade lekar vad jag kunde se.

The Hideout för tonåringarna

img_6609_1
Dansgolv, DJ-bås med mera på The Hideout. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

The Hideout är tonåringarnas ställe att hänga på. Direkt när man kommer in finns ett spelrum med Xbox där man till exempel kan spela Minecraft och Fifa. Totalt fanns sex stolar/spelkonsoler tror jag.

img_7495_1
Hela familjen klämde in sig i den lilla boxen och skrålade till ABBA!

Längre in kommer man till ett stort rum med dansgolv där de ett par kvällar under en kryssningsvecka har olika dansteman som till exempel UV-party då det delas ut självlysande attiraljer.

I samma rum finns också miniversion av en inspelningsstudio / karaoke-maskin. Här väljer man en låt som man får lyssna på medan man sjunger till och kan spela in sin egen CD.

En annan sak vi testade och busade med var att klä ut oss. I en låda låg hattar, peruker och alla möjliga grejer som man kunde klä ut sig i om man ville ta en rolig bild mot en ”selfie-vägg”, eller som vi gjorde, mot det discoaktiga draperiet vid dansgolvet! 🙂

familjebus-i-hideout

Varje gång vi var på The Hideout var det tomt och hände inget alls. Desto bättre för oss som då kunde fåna oss och busa runt så mycket vi ville med en sexåring och en bebis utan att vi störde några vuxenskygga ungdomar. 😉 Förmodligen händer det mer i högsäsong, sommarmånaderna och under skollov.

Rätt information är a och o

Sammanfattningsvis så hade jag inte förväntat mig något direkt av barnklubbarna och visste att vår äldsta kille, Isac sex år, ändå inte ville vara med. Babycenter hade jag inte alls funderat över då det inte är så vanligt. Därför blev jag bara positivt överraskad över det utbud som fanns.

img_6592_1
Besviken pappa hängde i babycentret.

Vi träffade dock två engelska familjer som hade köpt sina kryssningar av resesäljare som påstått att de skulle kunna lämna in sina 2- och 3-åringar med passning medan föräldrarna själva åkte på utflykt. De var väldigt besvikna.

En tredje familj jag pratade med i poolen med en 9-månaders och en 2,5-åring hade inte fått felaktig information i förväg och de var supernöjda. Så – allt handlar om att man fått korrekt information och därmed reser med rätt förväntningar.

img_6881_1
Håll dig nu snälla tills vi är i hytten!

Det enda vi tyckte var dumt var att det bara fanns två skötbord på hela fartyget. Ett skötbord ligger i fartygets Baby centre på däck 10 och ett finns i handikapptoaletten utanför bufférestaurangen på däck 9.

Så, om man exempelvis äter i restaurangerna på däck 4 och 5 (som ligger i motsatt ände av fartyget) så får man långt till skötbordet. Om man nu inte har turen att ha nära till sin hytt istället. Här undrar vi hur TUI tänkte, när de ändå renoverade fartyget kunde de väl satt in fler skötbord?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier