Trerättersmeny för bebisar hos MSC Cruises

När vi ändå är inne på maten ombord på MSC Fantasia tänkte jag berätta en sak som imponerade: MSC Fantasia har en särskild trerätters-bebismeny i à la carte-restaurangen! Jag vet inget annat rederi som erbjuder lagad bebismat ombord.

Samarbete med Chicco

MSC Cruises samarbetar med barnföretaget Chicco på flera sätt och när det gällde maten hade de tagit fram en barnmeny som både innehåller rätter från så ung ålder som 6 månader, samt från 12 månader och uppåt. Vissa rätter, som efterrätter och pommes frites rekommenderades inte före tre års ålder, vilket förstås var sunt.

Hade vi vetat detta i förväg hade vi inte behövt släpa med oss fullt så mycket barnmat till vår lille Theodor, 11 månader, även om det kan vara skönt att ha med sig mat som man vet att sitt barn tycker om och som funkar.

Trerätters för bebisar

Vad vi nu gjorde var att variera mellan barnmaten ombord och den vi hade med oss vilket var perfekt. Det som fanns att välja på för bebisar mellan 6-12 månader var följande:

grönsakssoppa (mixad till puré),

semolinasoup (detta testade vi inte, jag gissar att det var lös mannagrynsgröt)

små pastasnäckor

*****

ångkokt fisk (perfekt att mosa med gaffel)

kyckling (gick att få mixad i småbitar om man ville)

*****

bakad frukt (det var alltid äpple med katrinplommon)

Viktigt att undvika salt

Eftersom det är viktigt att bebisar under ett år inte får i sig salt frågade jag om detta och fick lite olika svar till en början. Det oroade mig först men jag tror (eller hoppas) att det bara var för att servitörerna inte var lika införstådda som köket. I vilket fall poängterade jag alltid att det måste vara osaltat vilket de lovade att framföra till kockarna i köket.

Ett riktigt stort plus för denna service med lagad bebismat ombord som visar på att MSC Cruises verkligen ÄR ett bra val av rederi för familjer med småbarn! Jag återkommer med mer information längre fram om allt ombord för barnfamiljer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier