Årets utbud (2021) av julbordskryssningar

Glöggen immar, fisken simmar…ner bland sillkryddorna kanske? Knappt har vi hunnit kratta klart höstlöven innan det börjar lacka mot jul! I alla fall på Östersjön där grytorna snart puttrar och ugnarna går varma med diverse delikatesser och gratänger.

Den som vill åka på en julbordskryssning har i år flera alternativ att se fram emot. Utbudet är inte exakt lika brett som tidigare år, före pandemin. eftersom Birka saknas på repertoaren, men annars är alla igång. Vi drar det viktigaste av årets utbud här, men det ser ut att bli en GOD JUL på Östersjön i år kan vi i alla fall konstatera.

Den 17 november går startskottet

  • Silja Line är först ut! De börjar duka upp sin julmat och putsa dansgolven redan den 17/11 då man kan åka mot Helsingfors eller Tallinn på 40-timmars julmys ombord. För en kortare kryssning med Galaxy får man vänta till den 19/11 då det också är premiär på vinterns nöjeskoncept AfterSea.
  • Viking Line är inte långt efter (eller så är de en dag före beroende på hur man väljer att se det); här börjar man fresta med sina juldelikatesser den 18/11 på Helsingfors-linjen, dagskryssningarna med Viking Grace och Amorella (i kombination och byte i Mariehamn) eller de där man stannar kvar på Grace och fortsätter till Åbo. Ombord på Rosella drar julborden ingång den 19/11 och på Cinderella den 21/11.
  • Eckerölinjens klassiska julbord med både svenska och åländska delikatesser börjar den 19/11 och fortsätter fram till 23/12.
  • Strömma passar den som bara har en eftermiddag eller kväll att avsätta. Flera av deras fartyg dukar också upp julbord från den 27/11. Välj mellan M/S Gustafsberg VII, M/S Waxholm III och S/S Stockholm.  

Boka i tid

Självklart kommer Seafun ge sig ut för att testa julborden i årets utbud. Målet är att testa ALLA, vi får se om vi lyckas! Så är du osäker på vilket du ska välja – spana in våra betyg när de kommer så småningom. Men för att vara säker på att få en plats skulle jag ändå säga: boka i tid! Det brukar vara omåttligt populärt och nu såhär när vi haft lite ”torka” på både kryssnings- och julbordsfronten så kan jag tänka mig att trycket kommer att vara ännu större.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier