Varför kryssa?

Heidi Rovén, Valetta Malta, Foto: Kristofer Scheiderbauer
Heidi Rovén, Valetta Malta, Foto: Kristofer Scheiderbauer


För dig som aldrig prövat en semester till havs finns ofta olika fördomar som cirkulerar i huvudet och en rad inre hinder att övervinna. För den som varken är sjövan eller hör till släktet båtmänniskor ligger det allt annat än nära till hands att tänka hav istället för land på semestern, båt istället för hotell. Samtidigt är du kanske nyfiken.
Till fördelarna hör till exempel att man hinner se och upptäcka mycket på en och samma resa och att man checkar in på ett flytande hotell som sköter transporten mellan alla dessa destinationer (du behöver således bara packa upp en gång). Dessutom förlorar du ingen dyrbar tid eftersom du oftast färdas kvälls- och nattetid då du ändå sitter och äter middag, ser en show eller sover.

Att det alltid finns matställen öppna när du är hungrig, olika aktiviteter ombord att roa sig med eller vilsamma platser, utedäck och solstolar om man vill göra det motsatta – det vill säga bara slappa – bidrar också till den där sköna semesterkänslan. Med havet som fond, himlen och en frisk sjöbris i luften är det lätt att koppla bort vardagen!

Många rederier och kryssningar är dessutom väldigt prisvärda. Den service, ombordmiljö och boendestandard man får motsvarar ett bättre, kanske till och med lyxhotell, medan priset du betalar per dygn motsvarar ett mellanklasshotell i land.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier