Studio Stateroom NCL Epic
Studio Stateroom NCL Epic


Tidigare har ensamresenärer som inte haft någon att dela sin hytt med, i många fall fått betala både för sig själv och det ”saknade sällskapet”, alltså dubbelt pris. Rabatter har förekommit men de har varit få. Detta är nu på väg att ändras. Allt fler rederier börjar ta hänsyn till resenärer som kryssar på egen hand.

När Norwegian Epic kom 2010 lanserades rederiets så kallade studios, trendiga insideshytter avsedda för just solokryssare. Hytterna som går i fräscht vitt har stämningsbelysning som kan varieras efter tidpunkt och humör. Studiohytterna finns även på Norwegian Cruise Lines nyaste fartyg Breakaway som lanserades i våras. Soloavdelningen har också en möteslounge kallad The Livingroom där man till exempel kan läsa en bok eller umgås med andra soloresenärer.

Fartyget Azura (också 2010) som tillhör rederiet P & O Cruises har också singelhytter. Deras är dessutom ett par kvadrat större (12 mot Epics 9 kvm). Fred Olsen är ett tredje tips på rederi där flera av fartygen erbjuder singelhytter, även några sviter och hytter med balkong.

Annat för solokryssare att hålla utkik efter är träffar för andra som reser utan sällskap. Ofta kan man läsa i dagsprogrammet om tid och mötesplats där man exempelvis ses över en drink. Flera rederier, till exempel Cunard, har även ”ambassadörer” ombord som finns tillgängliga om man till exempel saknar en danspartner på balen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier