Nödställda gäster omhändertagna av kryssningsfartyg

Norwegian Escape i Nassau, Bahamas. Foto: Heidi Rovén.

Norwegian Cruise Line var snabba, vi har redan fått svar angående de orkandrabbade områdena i Karibien och hur det drabbar passagerarna.

Norwegian Cruise Line tar hand om gästerna

Vissa kryssningar är inställda:

  • Norwegian Sky, med avgång 8 september från Miami
  • Norwegian Escape, med avgång 9 september från Miami
  • Norwegian Sky, med avgång 11 september från Miami

Gäster som skulle åkt med dessa avgångar blir fullt ersatte plus att de också får halva priset på nästa kryssning de gör med rederiet.

Norwegian Escape har tagit hand om passagerare från både Escape och Sky som inte har kunnat flyga hem. De kryssar just nu med Norwegian Escape som har full beläggning (cirka 4 000 gäster).

NCL’s huvudkontor i Miami stängde igår och öppnar igen när det är säkert och möjligt. Personal omplaceras utanför Miami av säkerhetsskäl. Svar från deras call center kan ta längre än normalt men webbsidan är öppen som vanligt. Så snart ovädret har dragit över och det är säkert igen öppnar de kontoren och verksamheten som vanligt.

Vad andra rederier säger och gör

MSC Cruises har också återkommit med svar:

”För oss är säkerheten för våra gäster och vår besättning det allra viktigaste. De beslut vi tagit är baserade på deras trygghet och välmående. Vi är måna om att ta hand om våra gäster på allra bästa sätt.

MSC Cruises har två fartyg i området: MSC Divina som kryssar från Miami i Karibien samt MSC Opera som kryssar från Havanna. Båda fartygen är just nu i trygga lugna vatten i Cozumel, Mexico i väntan på att kunna gå vidare när stormen bedarrat.”

Royal Caribbean International meddelar:

”Royal Caribbean Cruises Ltd. följer noggrant utvecklingen av orkanen Irma och dess potentiella inverkan på våra nuvarande och kommande kryssningsrutter, bland annat genom Royal Caribbean Cruises Ltd. egen meterolog, James Van Fleet. För Royal Caribbean Norden är totalt 137 gäster berörda. Samtliga berörda gäster är informerade vad som gäller specifikt deras resa.

Ett antal kryssningsrutter förkortas genom att avresan fördröjs, tre kryssningsrutter ställas in (gäller en rutt på respektive: Empress of the Seas, Enchantment of the Seas samt Majesty of the Seas). För gäster som befinner sig på en kryssning just nu i berörda områden, blir returen till slutdestination Florida fördröjd – allt för att hålla våra gäster säkrast möjligt geografiskt, ombord på fartyget.

Alla åtgärder tas med hänsyn till säkerhet för gäster och besättning. Samtliga gäster som berörs av en förkortad kryssningsrutt alternativt en inställd kryssning kompenseras alternativt återbetalas 100 % kryssningens pris. För gäster vars kryssning blir inställd erhåller gästerna rabatt på en ny kryssning som bokas inom en specifik tidsperiod.”

Vi fyller på här allt eftersom vi får fler svar från andra rederier.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier