10 saker du (kanske) inte visste om Europa 2

Idag åt jag guld till lunch. Bokstavligen. Min chokladparfait-to-die-for-dessert ombord Hapag Lloyd Cruises lyxfartyg Europa 2 var dekorerad med bladguld. 🙂

Ja det var en riktig lyxdag! Som jag njöt av att vara ombord igen. Jag hade till och med ordnat det så att jag fick 1,5 timme mer än vad själva fartygsvisningen egentligen bjöd på, så att jag kunde maximera min tid ombord nu när fartyget ändå gästade Stockholm. Jag SÖG i mig känslan med varenda por i kroppen, haha! Började med frukost, såg sedan fartyget och avslutade med lunch.

Eftersom jag gick igenom fartyget hyfsat grundligt efter förra fartygsvisningen (läs om min förra Europa 2-tour här) så tänkte jag skriva något annat denna gång, nämligen en lista med 10 anledningar till att kryssa med Europa 2. Jag fick reda på en hel del nytt idag nämligen, man snappar väl upp olika saker varje gång gissar jag. Here we go!

10 anledningar till att kryssa med Europa 2

  1. Barn kryssar gratis. I alla fall upp till 11 år och om de delar hytt med två fullt betalande vuxna. Och det är en inte så liten besparing på en kryssning som annars kostar runt 4000 euro per person i runda slängar!
  2. Personalen tar med dina barn på dedikerade barnutflykter. Helt gratis dessutom! Ja, helt otroligt tyckte jag när jag hörde det. Lyxrederier som välkomnar barn är inte många, och att de dessutom har både åldersindelade barnklubbar (utan avgift) och familjehytter på 2×27 kvm med ett rum för barnen, ett för de vuxna, ja det är unikt vill jag påstå.
  3. Personalen kyler dina fötter med Evian-spray vid poolen. Jepp. Ligger du och solar på en kryssning i Medelhavet till exempel och du känner dig lite för varm, så kan du få fossingarna nerkylda med en lätt dusch av äkta Evian-vatten. Tur. Tänk om de använt Perrier. 😉
  4. Gratis minibar. Ja, det är kanske inte supermärkvärdigt, det är det ju många rederier som har. Men eftersom drycken inte ingår egentligen är det ändå smidigt att du i din egen hytt har fri tillgång till olika drycker om du känner dig törstig. Självklart kan uppsättningen i minibaren anpassas efter dina preferenser.
  5. Fri access till spa. De flesta fartyg tar betalt när du vill använda deras sapavdelning. Inte på Europa 2. Deras spa är fritt att nyttja när helst du önskar; här finns jacuzzi, fyra bastur, en ångbastu, gym och skön relaxyta både inomhus och utomhus. (Spabehandlingar betalar du extra för).
  6. Fri cykelsightseeing. Fartyget har ett antal cyklar ombord som de tar iland på destinationer där det är lämpligt. Bara att ”signa upp” för lån och den är din för dagen!
  7. Bo i svit, det är ofrånkomligt! Ja visst eftersom ALLA hytter är sviter. Minsta är 35 kvm (27 kvm + 7 kvm balkong), och ALLA hytter har balkong, insideshytter finns inte.
  8. Ginälskare? Grattis! Europa 2 har det största urvalet ginsorter ombord i deras bar Collins. Just nu är de 45 till antalet och de ordnar även gratis ginprovningar för den som är intresserad.
  9. Gå på konstrunda ombord. Visst, alla fartyg har konst ombord men för att vara ett fartyg i storleksklassen ”500 passagerare” så är samlingen imponerande. Här finns verk av konstnärer som Gerhard Richter (en av de nu levande med högst värderad konst), David Hockney, Damien Hirst, Ottmar Hoerl (nedan) och många fler.
  10. Kom hem utbildad kock. Ombord finns ett fullt utrustat proffskök, en så kallad ”culinary school” där fartygets chefskockar håller kurser för intresserade passagerare.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier