3 korta med Morgan; teamleader Birkas däck 10

Att kryssa är inte bara att uppleva olika destinationer och fartyg. Inte sällan träffar man också på härliga människor när man kryssar! En av dem som vi vill presentera är Morgan Segerberg som jobbar på Birka Cruises.

Vi träffade honom i baren på Terrassen när vi var med på premiären av Birkas specialkryssning Santa Cruise upp till finska Lappland. Där stod han, glad och välkomnande, och så snart det lugnat ner sig med drinkmixandet och vinupphällningen passade vi på att be om en pratstund!

Hej Morgan, vem är du och vad gjorde du innan du hamnade på Birka?

– I grund och botten är jag utbildad skådis, men jag har även jobbat som reseledare i Grekland. I 13 år var jag kabinchef för tre olika flygbolag. En tid bodde jag i London och jobbade då för British Airways. Jag har också arbetat både som cabin safety instructor och kabinchef för Novair.

Vad brinner du för?

– Jag känner ett stort engagemang för människor och mänskliga öden. Därför har jag vid flera tillfällen engagerat mig i volontärarbete av olika slag som exempelvis Unicef och SOS Barnbyar. Jag är också utbildad i akutvård samt kris och katastrofhantering och hjälper till som volontär för självmordslinjen.

Wow, vilken bakgrund, hur skulle du säga att alla dina år inom resebranschen har påverkat dig?

– Ja, haha, för det första är jag nog mer britt än svensk! Jag bär till och med kilt vid högtidliga tillfällen. Och även om jag nu rör mig mer på hemmaplan är det svårt att lämna resebranschen. Sedan oktober 2017 har jag jobbat som team leader på däck 10, Terrassen, på Birka Cruises.   

Vi önskar Morgan lycka till med utmaningarna både till havs som på land och hoppas vi får se hans glada, välkomnande ansikte i många år till framöver uppe på Terrassen! Vi ses ombord Morgan!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier