3 Medelhavskryssningar att göra på höstlovet

Egentligen säger man att kryssningar inte fungerar enligt sista-minuten-konceptet. För att få bäst pris på en kryssning ska man vara ute i riktigt god tid, gärna ett år i förväg.

Men, med alla barnfamiljer i åtanke som ännu inte bokat höstlovsresan har jag ändå undersökt vad som finns och vad som är bäst (enligt mig förstås)! Flyg tillkommer på alla tips. Alla kryssningar har även ett par dagar till havs då man kan passa på att koppla av ombord.

Happy Cruising!

1, Budget i pris men inte i känsla; MSC Cruises

Efter sommaren hade MSC Cruises ett fantastiskt erbjudande där barn kryssade för bara 1 krona. Det erbjudandet har tyvärr löpt ut, men de har ett superbra alternativ till ett riktigt bra pris för att vara MITT under höstlovet! Nämligen en vecka med nya fartyget MSC Seaview.

Fartyget är splittnytt! Det lanserades i juni 2018 och står faktiskt på min egen önskelista över fartyg att se. En stor grej med detta fartyg är att man lagt mycket mer yta på utomhusdäck så att gästerna ska kunna njuta av utsikten (seaview…hänger ni med ;-)) och känslan av att faktiskt vara till havs.

Det avgår från Marseille den 27 oktober, vuxna kostar från 7099 kronor, barn bara 1409 kronor. I priset ingår boende i insideshytt, alla måltider i flera olika restauranger så gott som dygnets alla vakna timmar, underhållning och enkel dryck som vatten, kaffe och te. Dricks tillkommer och kostnader för vissa aktiviteter ombord. Kryssningen går till Genua, Neapel, Messina, Valletta och Barcelona.

För två vuxna och två barn blir priset cirka 17016 kronor (ex dricks).

2, Fin rutt med äldre fartyg; Royal Caribbean Cruise Line

Här hade jag velat rekommendera en Royal Caribbean-kryssning med  nya superheta fartyget Symphony of the Seas men hittade ingen avgång som passade i pris eller datum. Den som ligger bäst i tiden är en veckokryssning med Rhapsody of the Seas, ett äldre och mindre fartyg, men som detta datum gör en jättefin kryssning.

Min erfarenhet av äldre fartyg är också att personal och rutiner är så inkörda att allt brukar synka perfekt. Plus att det blir lite som att det de inte kan slå sig för bröstet med när det gäller innovativa faciliteter ombord, det tar de igen med råge på värme och service!

Fartyget avgår från Venedig i Italien och fortsätter sedan till Dubrovnik. Kotor, Santorini och Katakolon. Här får man alltså se och uppleva lite av både Kroatien, Montenegro, grekiska övärlden och de moderna olympiska spelens födelseplats. Frånpriset ligger på 9346 kronor för en vuxen och då ingår dricks och alla aktiviteter.

Två vuxna och två barn kostar totalt enligt deras hemsida cirka 26 559 kronor (med dricks).

3, Lyxigast där allt ingår; Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line har en veckokryssning från Barcelona som låter riktigt härlig! Barcelona är dessutom lätt att hitta billigt flyg till. Fartyget man åker med är aktivitetsspäckade Norwegian Epic som jag kryssat med och skrivit om flera gånger.

Det finns gott om saker att göra för alla åldrar både ute på däck och inne i fartygets olika delar. Avgången är den 28 oktober och priserna startar på 809 euro om man är 2 som delar hytt, men för en familj på fyra personer blir priset högre, se nedan. Det fina här är att rederiet numera har ett koncept de kallar Premium All Inclusive där såväl dricks som dryck ingår och även ett internetpaket.

Rutten går vidare från Barcelona i Spanien till Neapel, Civitaveccia och Livorno i Italien för att sedan fortsätta till Cannes och Mallorca. För den som vill krama den sista sommarkänslan ur 2018 verkar denna rutt helt perfekt!

För två vuxna och två barn blir priset totalt cirka 45 800 kronor (med dryck, dricks och internetpaket).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier