5 utflyktstips i Nassau, Bahamas

Kryssningen till Karibien är bokad, underbart! Men vad gör man så iland? Ett säkert kort som funkar på de allra flesta destinationer är förstås att sola och bada.

Ibland har man turen att det ligger en fin strand på gångavstånd från fartyget, som på Turks & Caicos, Grand Turk eller i Philipsburg, St Maarten. På Tortola tog vi oss med buss en bit bort och fick en härlig dag på stranden.

I Nassau har vi testat lite av varje, både strand och bad och andra slags utflykter. Här nedan har jag listat fem tips av olika slag, beroende på vad du känner för att göra.

1. Fota dig med Flamingos

Är man djurintresserad eller en familj som vill hitta på något barnvänligt är Ardastra Gardens & Zoo ett bra tips. Här fick vi en guidad rundvandring bland papegojor, lemurer och en massa andra roliga djur! Till exempel kan man få se en flamingo-uppvisning och även komma nära och bli fotograferad med dem.

Ardastra Gardens & Zoo, foto: Kristofer Scheiderbauer.
Jag spanar in en papegoja på Ardastra Gardens & Zoo. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

2. Testa conch shells

Ett populärt ställe för en äkta karibisk lunch är restaurangen The Poop Deck. Här kan man bland annat pröva en sallad eller annan rätt med den lokala specialiteten och skaldjuret conch. Från restaurangens terrass har man utsikt över småbåtshamnen och Paradise Island där ett annat populärt utflyktsmål ligger; lyxhotellet Atlantis.

The Poop Deck serverar bra mycket godare mat än vad namnet antyder. Foto: Heidi Rovén.
Vår vackra servitris på The Poop Deck, foto: Heidi Rovén.
Utsikten från The Poop Deck med lyxhotellet Atlantis i bakgrunden. Foto: Heidi Rovén.

3. Upplev Atlantis

Hit har vi också varit en gång och testat på det breda utbudet av aktiviteter. Utöver sol och bad på strand eller i någon av deras 11 pooler, kan man shoppa, spela golf, gå på spa eller ägna sig åt vattenrutschkanor och annan vattenlek i parken Aquaventure. Man kan också besöka The Dig som är ett gigantiskt akvarium, byggt för att kännas som att du upplever det sjunkna Atlantis!

Atlantis på Paradise Island, fotat från vår balkonghytt. Foto: Heidi Rovén.
Akvariet på Atlantis är enormt. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Cool vattenrutschkana genom hajbassängen! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

4. Simma med delfiner

En annan aktivitet som jag vet är mångas dröm är att få vara nära delfiner. Just detta kan man boka in sig på i Dolphin Cay, också på Atlantis Paradise Island. Vi har testat det och fick då vara med i vattnet och klappa och komma nära delfinerna vilket förstås gav fina minnen.

Delfinmöte i Dolphin Cay på Atlantis, Nassau. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

5. Ta en stranddag

Under en av våra senaste Karibien-kryssningar (den med Norwegian Escape) följde vi med på en av fartygets utflykter till ön Blue Lagoon. Här kan man ägna sig åt sol och bad, äta lunch (ingick på vår utflykt) plus att det finns möjlighet att testa på olika vattensporter och lekar (mot avgift).

Vi hängde på en utflykt till Blue Lagoon när vi var i Nassau. Foto: Heidi Rovén.
Palmkantad strand runt Blue Lagoon, Bahamas. Foto: Heidi Rovén.
Jag (Heidi) och mina söta killar. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier