7 sköna miljöer på Celebrity Edge

Celebrity Edge, pressbild.

När man varit iland en heldag och upptäckt en destination brukar man vara ganska mör när man kommer tillbaka. 🙂 Då är det härligt att bege sig till en av alla fina miljöer ombord där man bara kan slappa och ladda batterierna igen inför kvällen.

Jag njuter av en solstrimma i en av fartygets cabanas. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Celebrity Cruises är väldigt bra på just detta med design och att skapa de där häftiga och snygga miljöerna man så gärna bara vill vistas i. Här är 7 exempel på sådana ombord på Celebrity Edge!

The Sunset Bar är rätt destination om du vill njuta maximalt av havsutsikten! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Under min korta ”prova-på-kryssning” ombord hann jag inte testa alla dessa vid olika tidpunkter på dagen men jag hann få ett snabbt intryck i alla fall som jag tänkte dela med mig av här.

 1. Rooftop Garden

  Rooftop Garden är en grillrestaurang men också ett skönt ”hang out” när du bara vill slå dig ner en stund, blicka ut över havet eller läsa en bok. Miljön är inbäddad i grönska och indelad i olika delar tack vare runda soffor och artistisk belysning.

Rooftop Garden, ett av alla designade områden ombord. Foto: Heidi Rovén.

Här ska lite allt möjligt hända från liveframträdanden till DJ-party, filmvisning och danslektioner. De äggformade lamporna inneslutna i vad som – i alla fall påminner mig om fjärilsvingar eller blomblad – bidrar till en varierad stämning mellan dag och kväll.

Rooftop Garden har en grillrestaurang för den som vill äta ute. Foto: Heidi Rovén.

Jag hann tyvärr inte äta eller uppleva någon av dessa aktiviteter ombord så det är svårt att betygsätta upplevelsen, fint är det dock verkligen och är det något jag gillar så är det inbjudande miljöer som lockar till att bara njuta och koppla av!

Här kan man se att joggingspåret går förbi Rooftop Garden. Foto: Heidi Rovén.
 • The Cabanas

  Vid sidan om den stora huvudpoolen hittar man en alkovliknande gång i asymmetrisk form med ovala öppningar. På ena sidan har man en glasvägg mot havet, längs den andra ligger soffhörnor som de kallar cabanas.

 • För mig ser ”tunneln” ut som stora fiskmunnar med huggtänder! Kanske designern tänkt sig något annat dock, vad vet jag! 😉 Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

  Själv var jag hit och ”testlåg” en av sofforna. Mysigt! Det kostar att använda en cabana (enligt ett kryssningsforum jag läste kostar det 150 USD för två personer). Då ingår Evian-vatten, öl, läsk, plus en flaska sprit/champagne/vin, fruktspett, enklare mat som burgare, smörgåsar och wraps, ansiktsspray och kylda handdukar.

  Vill du njuta här måste du boka – och betala. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.
  Stör mig inte, jag njuter… Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

  I samma forum läste jag kritik mot att utrymmet inte ger någon avskildhet (vem som helst kan ju gå i gången) och att det går att sitta (utan att betala) framför glasväggen mitt emot vilket då skymmer utsikten för den som sitter i sin ”cabana” och har betalt för det. Andra menade att det var värt att slå sig ner här under dagens lopp med tanke på allt som ingick (särskilt om man inte har dryckespaket). Jag antar att det är upp till var och en att bedöma.

  Stolarna man ser bakom mig är det dock bara att slå sig ner i. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.
 • Poolområdet

  Här inrättar sig soldyrkaren gärna på en av solsängarna intill den nära 23 meter långa poolen, flottans största faktiskt. I ena änden tronar en gigantisk LED-skärm och i den andra änden en skulptur i form av ett par fjärilsvingar.

 • Dream machine kan få dina önskningar att slå in menar konstnären. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

  Självklart är de snirkliga fjärilsvingarna (i precis rätt storlek att ställa sig i mitten framför) ett tacksamt instagram-objekt, men värt att veta är också att den inte kallas Dream machine för inte…när du ställer dig framför vingarna ska du samtidigt önska dig något, som förhoppningsvis sedan slår in… 😉

  Heidi med fjärilsvingar. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

  Vid poolen finns också en bar att beställa uppfriskande drycker i liksom en poolgrill för enklare mat när man blir hungrig (men inte vill lämna sol & pool!).

  Poolen var förvånansvärt obesökt. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

  Själv hann jag med att testa både grillen och poolen och de där fjärilsvingarna och kan lätt konstatera att jag på en längre kryssning förmodligen skulle spendera avsevärd tid här (vid fint väder)! Missa inte heller de läckra, upphöjda bubbelpoolerna som jag tycker ser ut som martiniglas och varifrån man har vidsträckt utsikt över havet!

  Visst ser Celebrity krysset på toppen av fartyget lite ut som fjärilsvingarna vid poolen? Foto: Heidi Rovén.
 • Eden

  Ett café som också är restaurang som också är showlounge…EDEN hör till en av flera multifunktionella platser ombord där lite av varje kan hända. Redan utanför anar man den naturinspirerande miljön i fåtöljer och annat, väl inne är miljön bara wow!

 • Eden, pressbild Celebrity Cruises, Foto Steve Dunlop.
  Eden, pressbild Celebrity Cruises Foto Steve Dunlop.

  Bakom inredning står välkända designern Patricia Urquiola och såväl färger som stil tyckte jag kändes både modern och inspirerande. Allt sker i olika nivåer och det går att sitta i baren, längs väggarna och på olika nivåer och avsatser i lokalen.

  Man kan också ta sig via en ramp bakom alltsammans och hamna väldigt lugnt i olika former av stolar (hängande liksom bänkar) med utsikt mot havet.

  Som sagt, många sköna ställen att hänga i finns det ombord…! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

  Jag var även där senare för att spana in när artisterna, så kallade ”edenists” uppträdde. Det blev både akrobatik som sång på ett lite annorlunda sätt där artisterna dök upp från olika håll och mitt bland publiken.

  Multifunktionella Eden – här mitt under ett uppträdande. Foto: Heidi Rovén.
 • Grand Plaza

  Mitt i fartygets hjärta hittar man denna tjusiga miljö som känns sval och sofistikerad dagtid men får en förhöjd puls med partystämning på kvällen. Utrymmet är öppet tre däck upp och har som en stor ”piazza” i mitten.

 • Celebrity Edge, Grand Plaza (pressbild).

  Här kanske man sitter och njuter av livemusik men man kan även dansa eller beställa något i martinibaren. Tänkt som en samlingsplats, kanske att utgå ifrån som start på kvällen, är Grand Plaza kantad av flera specialrestauranger som Raw on Five, Finecut Steakhouse och Le Grand Bistro. Café al Bacio ligger också här.

  Martinibaren på Grand plaza. Foto: Heidi Rovén.
  Bra stämning och skön ”vibe”! Foto: Heidi Rovén.

  Vad jag märkte när jag var ombord var att det var oerhört populärt att hänga här kvällstid, att bartendrarna fick jobba hårt och att musikerna verkligen bjöd på sig själva och både spelade för och dansade med publiken!

  Musikerna var hur säkra som helst. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.
 • The Sunset Bar

  Längst bak i aktern hittar man denna bar med både maffiga korgstolar och soffgrupper. Öppen dag som kväll och en perfekt destination om man verkligen vill ta in havet och utsikten.

 • ”The place” för en solnedgångscocktail. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.
  Klart jag ville testa de sköna korgstolarna. 🙂 Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.
  Ja men skål för en lyckad kryss då! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

  När jag slog mig ner i baren för ett glas bubbel badade platsen i sol men självklart ändras det beroende på kurs och hur fartyget vrider sig. En ”sundowner” i precis rätt tidpunkt med rätt sällskap här är helt underbart…

 • Magic Carpet

  Flera av er har kanske redan läst mitt separata inlägg tillägnat The Magic Carpet – ett av de mest hajpade områdena ombord på Celebrity Edge. Den magiska mattan är egentligen en rörlig plattform på ena långsidan av fartyget som transformerar syfte beroende på vilket däck det befinner sig på.

 • Magic carpet bjuder också på skön soffamiljö. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

  Ligger fartyget ute till havs (om hamnen är för liten) kan man från denna plattform kliva i både tryggt och mer bekvämt i livbåtarna (kallade Edge Launchers) som också används som transportmedel.

  Här ser man hur plattformen används som på- och avstigningsyta för gästerna. Foto: Heidi Rovén.

  Plattformen kan också bli både bar och restaurang så missa inte att testa denna utrymme på olika däck och vid olika tidpunkter för en maxad och extra magisk upplevelse av Celebrity Edge!

  Utöver dessa härliga utrymmen finns förstås sedan också alla restauranger, nattklubben ”The Club”, gymmet och The Spa och så vidare… men det får jag ta och berätta mer om i ett annat blogginlägg. 🙂

  Kommentera gärna

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SeaFun på Sociala medier