Är det värt att äta brunch på Cinderella?

Förhoppningsvis har ni redan last om mina intryck från Viking Lines julbordsbuffé ombord på Cinderella. Kanske har ni också bokat den, eller hunnit testa själva redan? I alla fall så åt jag även Cinderellas brunch dag två på hemresan, och den tänkte jag berätta lite om nu.

Jag har redan sett kommentarer på Facebook, att några föredrar att äta brunchen istället för att de tycker det blir för mycket mat att äta det stora julbordet. Nu fick jag ju inte intrycket att brunchen har något alls med julmat att göra, så resonemanget är liiite udda för mig – även om jag absolut förstår grejen med att äta mindre. Klokt faktiskt!

Själv reagerade jag på att det var okej att ta själv på brunchen men inte på julbuffén där personalen serverade det mesta. Det var lite märkligt att deras ”man-får-inte-ta-själv-policy” inte var konsekvent på båda bufféerna, oavsett om det är smittspridning/hygien man tänker på eller matsvinn. Ytterligare en sak som både andra och jag själv noterade var skillnaden på desserterna.

Kaffebröd, godbitar och godis

På julbuffén får man, som jag redan tidigare berättat, en desserttallrik som serveras till bordet. Dessutom får man en godispåse som står på bordet redan när man kommer. Mängden ”sött” är det alltså ingen brist på. Men den brownie-bit som låg på min desserttallrik var i mitt fall väldigt torr och jag har sett kommentarer från dem som inte ens tyckte om desserterna.

Desserttallriken som serveras till bordet på Cinderellas julbordsbuffé.

På brunchen däremot finns det en hel länga med desserter att välja bland, och man får ta själv. Inget var torrt, allt var väldigt gott och saftigt. Utbudet bestod av allt från munkar och kakor till vegansk brownie, chokladmousse med nötter, choklad- och havrebar, pannacotta med syltade äpplen och godis.    

Den desserttallrik jag själv plockade ihop blev såhär!

Även i övrigt var brunchen god och generös. För egen del delade jag upp ätandet i omgångar, tog tid på mig och började med lite typiskt ”frukostmat”, tog en paus, följde upp med en mer matig köttgryta och avslutade sedan med desserterna. Perfekt!

Brunch – eller litet julbord?

Även om det kanske är lätt att tänka på det som ”julbrunch” har jag inte sett den marknadsförd som så. Inte heller uppfattade jag utbudet som att det skulle varit julmat eller rätter med jultema de ställt fram.

Däremot finns det ju sådant som vanligtvis både äts på en vanlig buffé och julbord – som rökt och gravad lax, sill, Janssons Frestelse, skinka med senap och lite annat smått och gott. Så – varför inte?

Priset då? För 205 kronor är det mycket man får. Dyrt som frukost betraktat kanske, billigt för en buffé med såhär mycket god mat. Alla drycker som ingår på kvällsbuffén ingår här också som vin, öl, läsk, mjölk, juice, vatten, kaffe och te. För mig räckte det dock gott med kaffe och vatten. Enligt Viking Lines hemsida serveras denna brunch fram till 31/12 (2021). HÄR kan ni se allt som ingår!

Lite synd att det inte ingår specialkaffe. De kunde ha en maskin där man kan göra sig en espresso själv. Men minns jag rätt så kan man få det till frukost fast på den lyxigare varianten, i Seaview.  

I ingången till the buffet säljs lite vin och olika produkter som vanligt. Jag köpte en flaska av deras Murviedro Reserva som kostar löjliga 59 kronor tror jag det var…kunde man dricka det? Absolut! Smakade som…89 kronor – minst! 😉

Perfekt som vardagsvin när lusten faller på och för det priset behöver man inte ha dåligt samvete om bara halva flaskan går åt. 😉 Exklusivare varianter finns det gott om i taxfree, och på hyllorna vid ingången till Seaview.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier