Åtgärder på grund av corona hos Viva Cruises

Utomhus och ingen i närheten – ok att skippa mask.

Förhoppningsvis har du redan läst allt jag skrivit om vår fina sensommarkryssning med Viva Treasures. En film är också under klippning! Men så kom jag på att jag glömt att lista alla åtgärder Viva Cruises gjort ombord, nu när vi kryssade i pandemin.

Jag vill poängtera att vi kände oss väldigt trygga ombord. Faktum är att den här mellantiden, från det att allt fler började bli fullvaccinerade men ännu inte så många börjat kryssa igen, varit guld (för dem som trots allt åkt).

När jag och min man var på Viva Treasures – som normalt tar 104 passagerare – var det bara drygt 50 gäster ombord. Luftigt och det kändes lätt att hålla avstånd till andra. Fast jag har i och för sig svårt att tänka mig att det någonsin blir ”trångt”. Tack vare att de inte praktiserar fasta middagstider utan att man kommer när man vill mellan vissa klockslag, så kommer ändå inte alla vara i exempelvis restaurangen samtidigt.

Praktiska åtgärder

Alla gäster var tvungna att vara fullvaccinerade.

Innan vi fick komma ombord tog de tempen på oss (på halsen). Detta repeterades sedan varje morgon före frukost och de skrev ner allas resultat. ”Maria Lindkvist 36,2 grader”. Typ.

Man var tvungen att bära mask ombord hela tiden, förutom när man var i sin hytt och när man satt ner och åt. Även alla i personalen bar mask.

De hade klistrat pilar i golvet som visade i vilken riktning man fick röra sig. Hela fartyget var enkelriktat. Syftet var att ingen skulle behöva mötas, till exempel i korridorerna, och på så sätt minimera antalet risktillfällen.  

Dessutom uppmanades gästerna med en stor skylt i lobbyn att;

  • hosta/nya i armvecket eller en pappersnäsduk,
  • hålla avstånd till medpassagerarna,
  • bära mask,
  • tvätta händerna väl och regelbundet,
  • undvika att röra vid ansiktet,
  • stanna i hytten om man kände sig sjuk och kontakta receptionen ögonblickligen.

Om någon ändå skulle bli sjuk

Vi pratade med fartygets cruise director som berättade att OM någon mot förmodan skulle visa förhöjd temperatur eller anmäla sig sjuk, fick de stanna i hytten till nästa destination och där lämna fartyget. Som jag uppfattade det hade det hittills aldrig hänt och inte heller hände det på vår kryssning, tack och lov.

Man har ju hört om dem som ovetandes haft viruset utan att ha några symptom så det var lite pirrigt att testa sig varje morgon faktiskt, men samtidigt oerhört skönt med ordentliga rutiner. Det kändes betryggande och mycket seriöst.

Allt gick bra från början till slut och jag är SÅ glad att vi åkte på denna väldigt fina flodkryssning! Har du missat det jag skrivit om den finns allt samlat under Viva Treasures. För bokningar, gå gärna genom vår samarbetspartner Go Cruising som är duktiga och hjälpsamma! Glöm inte att hälsa från Seafun. 🙂   

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier