Att hitta rätt kryssning

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Ett vanligt misstag är att kryssningar som begrepp generaliseras och minimeras till en enda slags upplevelse. Det är ungefär som att sammanfatta all världens hotellvistelser och påstå att de bara går att beskrivas på ett enda sätt.

Det stämmer förstås inte, vare sig för hotell eller för kryssningsfartyg, för precis som hotellen skiljer sig åt i standard, storlek, utbud och servicenivå så kan fartygen betygsättas med allt från enkel mellanklass upp till femstjärnig lyx. Det finns till och med dem som påstår sig vara sexstjärniga.

Hos vissa gäller till exempel fri roomservice, men inte hos alla. Några rederier erbjuder låga enhetspriser för barn, men det är inte säkert att det är samma rederi med flest barnaktiviteter. Atmosfären skiljer sig också en hel del ombord, mycket beroende på vilket slags klientel de attraherar.

Även om man skulle ha råd och vara nyfiken på hur det är att vistas ombord på ett fartyg där det är lika många i besättningen som de har gäster, rysk kaviar och fri champagne ingår och minsta lilla önskemål uppfylls med ett leende, finns det egentligen ingen anledning att söka sig dit om middagsklädseln är smoking och långklänning, och att klä upp sig är något man avskyr.

Lita på att det finns en kryssning för alla. Ta reda på vad som gäller och om det överensstämmer med dina preferenser. Troligtvis kommer du då också att hitta likasinnade gäster ombord vilket ytterligare bidrar till att du trivs och känner dig hemma.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier