

Förra veckan gick startskottet för Östersjöns julbordskryssningar! Varje år drar de igång vid den här tiden, och varje år försöker jag testa igenom så många som möjligt. Anledningen är dels intresse förstås, men också att jag skriver om det både för tidningar och här på Seafun – som en service åt er kära läsare!
Självklart vill alla veta, vilket julbord är bäst? Men smaken är som bekant delad och vad de ena ser som viktiga favoriter på julbordet behöver inte vara samma för en annan. Dessutom varierar det hur viktigt man tycker det är med vackert julpynt och annat som ger julstämning. Det kan skilja mycket från person till person…
Hemlagat och kryddningar
Visst tycker jag det är viktigt och mysigt med julpynt om det nu är julbord man ska äta, och jag ser till alla detaljer från kvaliteten på servetterna till kryddningen på köttbullarna och hur hembakta efterrätterna verkar/känns…

Ibland kan det vara uttalat att de inte är det men bara de i alla fall smakar gott och bra så är det helt okej ändå – men pynt går inte före smak och kvaliteten och vilken omsorg man visar detaljerna är viktigast av allt. Plus det där odefinierbara…känslan…
Tre fartyg, tre upplevelser
Eftersom jag ägnat den senaste veckan åt att julbordskryssa med Östersjöns tre viktigaste nöjeskryssare; Cinderella, Birka Stockholm (och inte Birka Paradise som jag fortfarande ser envisa stammisar kalla henne!) och Galaxy – och sedan suttit vid datorn och funderat, formulerat och betygsatt till en av landets största tidningar – har jag inte förrän nu hunnit sätta mig och börja blogga om upplevelserna.

Men nu så! Först ut blir min julbordsupplevelse ombord på Viking Lines fartyg Cinderella, som ni kan läsa om i nästa inlägg. Har du ännu inte läst om när jag var på Viking Lines presslunch och presentation av julbordet ombord på Mariella, börja gärna med att läsa det. 🙂