Softar på Miami Beach i härligt soligt och varmt väder, och om ett par timmar åker vi vidare till Fort Lauderdale där vi kliver ombord på det allra senaste Celebrity-fartyget= Solstice! Fartyget är i skrivande stund bara sex veckor ”gammalt” och det första i en helt ny fartygsklass. Det ska bli superkul, och härligt – längtar efter att bara slappa…att kliva iland på en och annan karibisk ö ska jag väl dock orka med.

Något vi också har siktet inställt på under denna kryssning är att utforska juvelutbudet på öarna. Det började med att vi blev inspirerade av att fartyget Solstice har sin egen diamantslipning, och Solstice-diamanten kan förstås köpas ombord. I land gnistrar taxfreebutikerna av guld, silver och lockande hel- och halvädelstenar som till exempel topazer, tanzaniter, smaragder, rubiner, alexandriter, vita och blå diamanter. Och alla lockar med utbud och priser, gratis drinkar och allt möjligt. Ofta får också kryssningsresenärer specialrabatter eller presenter bara de kliver in i butiken.

Celebrity Cruises samarbetar med något kallat Port Shopping som ger ut en bok, en slags shoppingguide. Den har vi köpt. Med den i handen ska vi nu bege oss ut o shoppingvimlet på varje ö och besöka juvelerarna. Förutom tips innehåller boken nämligen kuponger som ger rätt till att plocka ut GRATIS stenar, smycken etc från en rad olika butiker. Hur kul som helst! Snacka om en flickas seventh heaven…

IMG_4910_1
Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Inlagt i efterhand:

När vi kom hem såg vi till att värdera våra inköp. Ett par brilliantörhängen jag köpte, så kallade ”studs”, värderades till det dubbla, så det var förstås en bra investering, dessutom använder jag dem nästan varje dag. Men andra saker som lösa stenar blev värderade till exakt samma belopp som vi gett. Inget var alltså oäkta, allt var okej, men vissa saker var inte fullt så bra kvalitet som uppgetts vid köp.

Den hjälp och service vi blivit lovade genom Port Shopping var inte heller tillfredsställande så mitt råd till den som planerar att shoppa smycken och juveler är att se det som vilken semester/souvenirshopping som helst så slipper man bli besviken. Är man riktigt duktig och insatt kan man absolut göra fynd, men man ska veta vad man köper. Att köpa det man tycker om och hade velat ha oavsett är därför den bästa ”garantin” till att slippa besvikelser i efterhand.

Klockor är också bra köp, inte minst ombord på fartygen. Håll utkik efter rederiernas specialpriser och reor som kommer minst någon kväll, om inte flera, på varje kryssning. Ofta har fartygen också utlottningar av olika slag och det lönar sig att vara med – jag har själv vunnit!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier