Birkas nya skeppsviner kommer från Italien

zonin_familj_vin_birka_utskick5

Ikväll är det dags att kliva ombord Birka Cruises igen som ligger inne i Stadsgården kvällen till ära. Anledningen är att rederiet lanserar fyra nya skeppsviner som de vill presentera.

Vinerna kommer från vinhuset Zonin, Italiens största familjeägda vinhus med en lång och framgångsrik historia. Idag drivs vinhuset av sjunde generationen och ett av deras mål är att visa världen Italiens bredd på vinfronten. Själva har de vinodlingar i alla Italiens främsta vinregioner.

De nya vinerna firas med en releasefest ombord i den för ändamålet perfekta miljön: bland vinrankor och medelhavsgrönska på Terrassen by Birka som jag skrivit om förut. Medlemmar av familjen Zonin lär vara på plats för att presentera vinerna och Zonins egen kock ska bjuda på italienska tapas 🙂 .

Som lite kuriosa kan nämnas att alla Östersjö-rederierna har vinhuset Zonin representerat i sin taxfree (Viking Line, Tallink Silja, Eckerölinjen och Birka) och 2013 valde Tallink Silja en prosecco från samma hus, Ca’Bolani Special Cuvée, som sitt mousserande skeppsvin.

Mer om vinerna efter kvällens provning!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier