Boendetips på Åland; charmiga Kvarnbo Gästhem

Kvarnbo gästhem. Foto: Heidi Rovén.

Hastigt och lustigt har vi bestämt oss för att åka till Åland imorgon (följ oss gärna på instagram @SeaFunSE)! Det blir ett snabbt besök iland med egentligen det enda syftet att filma några klipp från det fina Bed & Breakfast-stället Kvarnbo Gästhem. Sist vi var där regnade det och det var ingen idé ens att försöka filma, så nu gör vi ett nytt försök.

Ett hus med charm från 1880-talet

Kvarnbo Gästhem är en riktig pärla med mycket charm. Är du på väg till Åland i sommar och letar boende är detta ett hett tips. Här bor man i samma hus som ägarparet Ella och Martin Cromwell-Morgan, om än i en avskild del. Alla rum är olika i en stil som andas husets ålder, det vill säga sent 1800-tal.

Alla rum på Kvarnbo gästhem är olika. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vi har övernattat på Kvarnbo och bodde i ett fint rum med mycket charm; spetsvirkat överkast, gungstol och litet badrum. Rakt utanför fanns matsal där vi åt en fantastisk frukost som dignade av lokala läckerheter.

Frukosten på Kvarnbo gästhem är lokalt inspirerad och läcker. Foto: Heidi Rovén.

Hela besöket var roligt och speciellt…vi kom i vår Rolls-Royce, hade just sett en annan Rolls-Royce på vägarna och när vi kör in på gårdsplanen så står den där, det var Ellas och Martins! Plötsligt hade vi mycket gemensamt att prata om och samtalet kom igång…

En grand old lady fick hälsa på en annan… Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vinguide åt Eckerölinjen

Paret Ella och Martin är det perfekta värdparet; supertrevliga och hemmahörande i kategorin starka entreprenörer som det verkar krylla av på Åland; idérika, energiska och proffsiga. Här drivs nämligen inte bara ett omtalat B&B utan de är också duktiga på mat, vin och musik. Ella är både musiker och utbildad sommelier, håller vinprovningar och har hjälpt Eckerölinjen med att inspirera och utbilda personalen i dryckeskunskap, hur man bygger upp vinlistor med mera.

Ella och Martin Cromwell-Morgan äger och driver Kvarnbo gästhem på Åland. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vi ser fram emot, inte bara att återse Kvarnbo och förhoppningsvis Ella och Martin (om de inte är ute och reser i världen…) utan också att hinna med lite taxfree-shopping ombord på Eckerölinjen som vi passande nog tar oss över med.

I förhållande till sin fartygsstorlek är sortiment och priser riktigt bra ombord och det är helt klart värt att besöka taxfreen om man vill fylla på vinförrådet hemma. Jag tycker det är spännande och roligt med vin och botaniserar gärna i vinutbuden ombord när vi kryssar. Får se vad vi fyndar denna gång!

Här är en film där Ella Cromwell-Morgan berättar om sitt vinintresse och samarbete med Eckerölinjen, hur man på bästa sätt kombinerar mat och vin med mera.

En kommentar på “Boendetips på Åland; charmiga Kvarnbo Gästhem

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier