Dag 1 på Jewel of the Seas – fartygsfördelar, och ett nybörjarfel

Jippiiie, äntligen dags att kryssa igen! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Efter en smidig incheckning (med utökade säkerhetsrutiner) och armband på barnen (obligatoriskt, om de kommer bort i nödsituation kan de lätt återförenas med föräldrarna) befann vi oss snart ombord för vårt flytande hem för den kommande veckan; Jewel of the Seas!

En tjej från barnklubben stod redan i terminalen för att fästa armband på barnen så att de fick samma uppsamlingsstation (vid nödläge) som oss föräldrar.

Vi var på plats ganska tidigt och styrde därför stegen först mot Windjammer, buffetrestaurangen ombord, för lunch medan vi väntade på att få göra oss hemmastadda och bekanta oss med vår hytt som inte stod färdig än. Det första vi möttes av på lunchen var en dignande tårta med texten Welcome Aboard – så trevligt! Och även om det inte var helt lätt att få barnen att äta lite mat först lyckades jag styra dem mot att första äta lite pizza och pasta innan de fick smaka på tårtan. 🙂

Jag tyckte genast om den mer intima känslan på Windjammer och tänkte att det här med att kryssa med ett lite mindre fartyg (nåja, Jewel of the Seas är fortfarande ett ganska stort fartyg med plats för cirka 2700 passagerare) faktiskt har sina fördelar; mindre spring och avstånd mellan det bord man valt och maten man vill plocka på sig av.

Theo tittar längtansfullt på tårtan! Foto: Heidi Rovén.
Windjammer buffet. Foto: Heidi Rovén.
Åh alla dessa efterrätter, ett himmelrike för den som tycker om sötsaker. 😉
Theo åt bra (inte allt som syns här men han fick mycket att välja på). Foto: Heidi Rovén.
Vem tackar nej till tårta?

Vår trivsamma balkonghytt

Mätta och belåtna visade sedan klockan att vi nu kunde gå mot vår hytt. Det är alltid är lika spännande att öppna den där hyttdörren och se vad som döljer sig därbakom! Vår balkonghytt kändes riktigt fräsch och vi kändes genast att här skulle vi trivas mycket bra!

Eftersom jag hade gjort ett stort nybörjarfel; nämligen att INTE stoppa badkläder och sollotion i handbagaget (trots att det är något jag tipsar om i min egen kryssningshandbok…*tandagnissel*) så fick vi bita i det sura äpplet och svettas i våra långbyxor medan vi såg hur de andra badade i de härliga poolerna i den 30-gradiga värmen…jag såg dock en mamma som lät sina barn bada i bara underkläderna, säkert väntade de också på sitt bagage. Det var dock inget alternativ för mig, hur gärna jag än ville låta barnen bada, varken fräscht eller respektfullt mot andra tycker jag.

Isac tycker om att klättra, så att Jewel of the Seas hade klättervägg (cirka 10 meter) var perfekt!
Att ha glömt shorts i handbagaget var ett nybörjarfel.
Isac blev bättre och bättre under veckan! Sista dagen tog han sig upp alla ”rutter” gång på gång som en spindel!

Istället testade Isac dels på klätterväggen medan vi väntade på bagaget, dels gick vi för att se om barnklubben var öppen för registrering – något som alltid är bra att göra första dagen då man även som förälder kan få komma in och se lokalerna. Det går nämligen inte senare på kryssningen, då får bara barnen komma in på grund av säkerhetsskäl.

Minigolf – en av flera aktiviteter ombord

Nu var inte banrklubben öppen utan vi fastnade istället i den intilliggande videoarkaden, där barnen ”låtsasspelade” sig runt bland maskinerna. Ja jag skriver låtsades för vi är inte så pigga på att bränna pengar på sådana där maskiner men som tur var fick vi veta att Royal Caribbean skulle ha en fri speltimme lite senare så den prickade vår stora kille in och hann spela sig runt på allt de hade vilket han förstås var jätteglad för! Mycket bra och generöst av rederiet, och smart – för om barnen tycker de är kul kommer de ju tjata ännu mer på föräldrarna att få spela mer, haha…!

Hur går det för dig brorsan??
Gratis spel har vi aldrig hört om förut men Royal Caribbean kör tydligen ofta detta dag 1.

Nästa stopp blev minigolfen högst upp och längst akterut i fartyget. Klubbor, bollar, block och pennor står framme så det var bara att ta för sig och börja spela. Toppen när proceduren att komma igång med en aktivitet inte är krånglig, så att man måste leta upp var man hämtar klubbor eller att en aktivitet bara är tillgänglig vissa tider.

Junior och mini! Fortfarande i sina flygplanströjor de ofta har när de reser. 😉
Att kryssa är livet mamma!

Efter några timmar började vårt tålamod tryta och jag och Isac – vår äldste kille – sprang ner till vår hyttkorridor igen för att se om inte våra väskor kommit till hytten. För er som inte vet; stora resväskor lämnas ofta utanför terminalen till personalen som fäster bagagetaggar på dem så att de vet vilken hytt de tillhör, sedan transporteras de ombord och till hytten. Men, eftersom det är många väskor som ska ombord kan man få vänta, vilket vi också fick.

Bad och en kylbag med öl

Isac som är en klipsk kille tyckte vi skulle leta en bit ner i korridoren och mycket riktigt – där stod våra väskor, de hade väl inte hunnit placera ut dem vid rätt hyttdörr än. Glada över att äntligen ha återfått vårt bagage släpade vi dem själva till vår hytt och fiskade upp badkläder så att vi äntligen kunde få ta oss ett premiärdopp – något vi verkligen längtade efter!

Äntligen ett fartyg med en vattenrutschkana snäll nog för vår minsta kille! 🙂

Medan barnen lekte och hade kul i barnpoolområdet Adventure Beach gick Kristofer på jakt efter något svalkande att skölja ner resdammet i våra torra strupar med. 😉 Han kom tillbaka med inte bara med kalla öl, utan en hel kylbag fylld med is och öl som han hade fått när han nappade på ett 5-för-4-erbjudande i poolbaren! Schysst! 😀 Eftermiddagen spenderades i solen och poolen där vi alla njöt av att vara ombord och ha hela vår härliga vecka framför oss.

Sol, värme och en kall öl.

Första middagen i Tides Dining Room

När solen sänkte sig kom vi ihåg att vi borde meddela restaurangen vårt önskemål om middagstid. Vi hade bokat My Time Dining vilket ger en viss flexibilitet; man slipper förhålla sig till en middagstid som rederiet väljer (tidig eller sen sittning där vi brukar tycka att den tidiga är alldeles för tidig och den sena alldeles för sen) utan kan välja själv. Dock måste man boka en tid och hålla den resten av kryssningen. Det gick sådär för oss kan jag meddela (vi var typ alltid försenade) ändå fick vi alltid bord och möttes med ett leende. Personalen var kanonbra!

Den första middagen ombord är kanske den bästa? Man har fortfarande allt framför sig…

Första kvällen beställde jag asiatisk kokosmjölksoppa med skaldjur till förrätt (den har jag ätit ombord på Royal-fartyg förut och visste att jag tycker om), en fin laxbit under ett krispigt pepparrotstäcke (Horseradish Crusted Salmon – mycket god!) och till dessert valde jag Warm Hazelnut Chocolate Cake…mmm, läckert!

Här kan ni se hela menyn första kvällen ombord. Mycket och väldigt goda saker att välja på!

Med en nattflygning bakom oss och knappt någon sömn var det bara hytten och kudden som gällde direkt efter det, och vi somnade alla som stockar så fort vi la oss; barnen i den bäddbara soffan som vikts ut till en dubbelbädd och vi vuxna i den stora dubbelsängen.

2 kommentarer på “Dag 1 på Jewel of the Seas – fartygsfördelar, och ett nybörjarfel

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier