Dag 2 på Jewel of the Seas – guld, sailaway och en maffig biff

Min morgonvy när jag joggade runt poolen på övre däck; fortfarande tom och stilla men inte länge till…

Direkt när jag vaknade såg jag till att fullfölja löftet jag gett mig själv innan vi åkte; att träna en stund varje dag. Sagt och gjort, jag började på gymmet och tog sedan en löptur ute på däck. Så skön start på dagen! Frukosten efteråt smakade extra bra också vill jag lova.

Missa inte gymmet när du kryssar; nära, gratis och nödvändigt för att må bra.

Eftersom fartyget låg kvar i hamn (Port Rashid) dag 1 och 2 på kryssningen kände vi att vi borde nyttja tillfället att se något av Dubai. Efter en härlig långfrukost tog vi därför en taxi till Grand Soukh i Deira, där vi strosade fram via myllrande gator och folkvimmel.

Dubais kryssningsterminal är stor och fräsch med små souvenirbutiker för den som inte orkar bege sig in till stan.
Mot närmaste soukh tack!
Vi skippade skyskraporna och valde istället soukh-shopping.
Spännande dofter, färger och varor…här kan man lätt spendera timmar.

Efter kryddmarknaden och annat nådde vi snart guldsoukhen. Just i Dubais guldsoukh har vi handlat förut flera gånger. Ett år lät min generösa man mig välja julklapp och det var också här vi lät göra våra förlovnings- och vigselringar! Så guldsoukhen i Dubai har vi ett särskilt förhållande till. 😉

Jag hittade tyvärr inte det jag sökte men det var ändå ett trevligt besök och för att slippa lite av trafiken på tillbakavägen följde vi rådet att ta båt över Dubai Creek och ta taxi därifrån istället. (Senare på kvällen fick vi tipset av vår head waitor Glenn ombord att nästa gång åka till Mina Bazaar istället där det tydligen ska vara mycket billigare. Någon som varit där? Berätta gärna i en kommentar här på bloggen!)

Att ta en sådan här enkel liten färja över floden kostar bara 1 dirham. Gratis för lille Theo.

Säkerhet och dinosaurier

När vi kom ombord efter igen ett par spännande timmar iland var det snart dags för drill, det vill säga den obligatoriska säkerhetsövningen. ”Åh neeej” tänker man ju alltid men a cruiser gotta do what a cruiser gotta do, right? 😉 Det går oftast snabbt och smidigt och är ju en superviktig del av kryssningens säkerhet.

När fartyget slutligen la ut och lämnade Dubai satte Sailaway-partyt igång på Jewel of the Seas pooldäck. Killarna badade i en av bubbelpoolerna medan jag njöt av en Aperol Spritz. En av de bästa stunderna kan jag tycka på en kryssning; kvällssol, poolmys och alla omkring har en skön, happy känsla!

Därifrån var det nästan direkt in i duschen vilket tar sin lilla tid för två vuxna och två barn. Först är det ett himla sjå att få IN barnen i duschen, sedan har man ett himla sjå att få UT dem, haha! De vill helst sitta kvar i duschen och leka med sina dinosaurier och bilar…

Även denna kväll blev vi väldigt nöjda med middagen; själv började jag med en fräsch skaldjursceviche och fortsatte lite tyngre med en maffig biff. Jag brukar försöka ligga lågt med kolhydraterna när vi kryssar så att jag istället kan unna mig desserter. Det går ändå käpprätt åt skogen oftast med övervikt på planet hem, och då menar jag inte i väskorna, haha!

Den stora matsalen på Jewel of the Seas heter Tides och har den klassiska designen med ett nedre plan och ett övre. Tjusigt eller hur?
Skaldjursceviche!
Här syns vår fantastiske servitör Nikola. Så omtänksam om pysslig om barnen!
En cheesecake som avslut är aldrig fel, särskilt inte när den är så här läcker.

Överraskningar av olika slag

Om vi nu ändå ska beröra ämnet mat och vikt så är ju inte själva kryssningen rätt tillfälle att börja banta, äta nyttigt och återhållsamt får bli före och efter, just där och då vill vi testa och smaka på vad som bjuds, även om man självklart kan göra även det med måtta. Och väl hemma återgår vi till en mer strikt kost vilket gör att vågen snabbt brukar visa ”normala värden igen” (kanske inte ideala de heller men i alla fall samma som före kryssningen).

Denna kväll var vi något piggare så vi såg en show också i den stora teatern ombord. Underhållningen var väldigt färgsprakande och som ett potpurri kan man säga av kända musikalsånger. Det var bra men med ett barn som somnade och ett som tröttnade kunde vi tyvärr inte se klart.

Tillbaka i hytten mötte denna fina svan oss. Visst är det trevligt när de skapar roliga handduksdjur som överraskar varje kväll? Barnen älskar det förstås, kruxet är bara att inga djur får förstöras eller röras så det blir rätt snabbt som en hel djungel i hytten. 🙂

Nästa morgon fick vi oss en rejäl överraskning när vi vaknade, mer om det i nästa inlägg…

Missade du att läsa om dag 1 på kryssningen, klicka här.

För att följa Seafun på instagram klicka HÄR och för att följa Facebook-sidan, klicka HÄR.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier