Det vackraste av Island och konsert med Katy Perry

Sprutande geysrar, konsert med Katy Perry, isskulpturer och fantastiska shower! Det var idel firande i Reykjavik de första dagarna när Norwegian Prima lanserades. Redan på ankomstdagen började festligheterna inför fartygsdopet! Efter att kort ha hunnit se mig om och äta lite välbehövlig lunch på buffetrestaurangen Seaside, var det i princip dags att börja göra sig i ordning inför kvällen.

Första intrycket av fartyget var mycket bra, min hytt älskade jag från första stund, och middagen intogs på Cagney’s i sällskap av representanter för rederiet och andra inbjudna. Alla gäster var utspridda på fartygets restauranger, men hade samma meny. Efter middagen väntade ett pampigt program, The Art of Iceland, iland i Reykjavik på konsertsalen Harpa.

Bussar hämtade upp vid fartyget och vid ankomst var konsertsalen maffigt upplyst och dekorerad med en isskulptur föreställande Norwegian Prima, skapad av iskonstnären Otto Magnusson.

Det serverades champagne och även stämningen bubblade av förväntan! Kvällen bjöd på många fina uppträdanden både i form av dans (Axel Diego och Alda Brynja samt Islands danskompani), sång (Bríet Isis Elfar) och musik framförd av Islands symfoniorkester.

The Golden Circle

Att dra bort gardinen mot balkongen nästa morgon var speciellt! Havet låg stilla och solen sken över de isländska vidderna. Tänk att jag var där efter att ha planerat denna resa sedan i våras! Jag har längtat efter att få uppleva Island länge och på denna resa fick jag ett smakprov som definitivt gav mersmak.

Medan det bakom kulisserna organiserades för fullt inför kvällens fartygsdop och namngivningsceremoni för Norwegian Prima, åkte alla inbjudna gäster ut åt olika håll för att uppleva varierande sidor av Island. Fartyget låg iland de två första dagarna innan det seglade iväg på en veckolång kryssning (8 nätter, 9 dagar totalt med natten iland i Reykjavik).

Många valde förstås ett dopp i Blå Lagunen, andra att rida ponny, besöka ”the hidden valley”, åka på fotosafari, se vulkanen Hengill, göra en rundtur i Reykjavik, ta en helikoptertur och mycket mer. Själv hade jag valt utflykten The Golden Circle vilket jag inte ångrade.

I turen “den gyllene cirkeln” ingår både besök i Thingvellir nationalpark (även kallat Thingvalla) som UNESCO utsett till världsarv, ett område med geysrar för att se detta geothermiska fenomen så typiskt för Island, samt Gullfossen vattenfall.

Island har många vattenfall men Gullfossen, med den kraftigt flödande floden Hvita som rusar fram, är den mest kända. En trevlig lunch ingick också på turen.

Daði Freyr intar scenen

När jag nära på 7 timmar senare kom tillbaka till fartyget jagade jag upp en kaffe och fick sedan bråttom att göra mig iordning för kvällen. Det var ju inte vilken kväll som helst heller, utan dop med tjusig klädkod och imponerande program.

Harry Sommer, NCL’s VD, hälsade först alla välkomna innan Frank del Rio – VD för Norwegian Cruise Line Holdings också sa ett par ord. Därefter talade Kristin Kloster Aasen, dotter till Knut Kloster som grundade moderbolaget till dagens rederi NCL 1966 tillsammans med Ted Arison.

Efter en välsignelseceremoni med rabbi Marc Labowitz och biskop David B. Tencer följde det första artistframträdandet med ingen mindre än Daði Freyr. Personligen tycker jag han är helt fantastisk och han har spelats flitigt här hemma, inte minst hans underbara låt ”Think about things”.

Nu var det så att jag inte var där och såg detta (vilket jag grämer mig enormt över). En miss kan tyckas visserligen, men att jag ovasiktligt missade det hade att göra med att jag försökte lappa ihop en annan i mitt tycke miss; att sätta vissa av oss som representanter för pressen framför en tv-skärm uppe i Observation lounge…en besvikelse minst sagt!

Ut på kaj i jakt på en story

Får man ingen lösning presenterad för sig får man ta saken i egna händer vilket jag också gjorde och gav mig ut på kaj där jag fick närkontakt med den gigantiska champagneflaska som skulle krossas mot skrovet och visas på skärm inne på fartyget. Mycket roligare och ett större minne än att sitta inne i en bar och titta på tv…(vilket jag hade kunnat göra hemifrån).

Min klänning var kort och glittrig, kvällen solig men varm var den då rakt inte så efter en bra stund med allehanda drama ute på kaj – där det i princip bara var jag och några ur fartygspersonalen – var jag så kall att jag blev tvungen att gå in.

Medan övriga gäster befann sig inne på fartyget sände jag live från kajen!

Några av er såg kanske detta på instagram (@seafun.se – det ligger för övrigt kvar för den som vill kika i efterhand) och kan intyga att stadiga kan man inte kalla de sista minutrarna för, jag skakade av köld!

Innan dess hade en flaska exploderat och både dränkt ner en kille i personalen i champagne samt skadat hans hand, och nästa flaska riggades och hissades upp med kran mot skrovets kant.

Norsk befälhavare på Norwegian Prima

Jag hann precis se flaskan krossas från landgången innan jag skyndade in för att tajma en parad av besättningen samt ett par ord från den norske befälhavaren Roger Gustavsen, en mycket vältalig och rolig man!

Foto: Yuli Setiyabudi

När världsstjärnan Katy Perry, tillika gudmor för Norwegian Prima, klev in på scen för att framföra en konsert för oss gäster blev det höjdpunkten på en rad mäktiga upplevelser under dagen (även delar av detta ligger på mitt instagramkonto!).

Hon var cool, proffsig och helt fantastisk! Att få se Katy Perry live blev definitivt ännu ett speciellt minne att bevara. Jag hade lyckats få plats nästan längst fram också, på rad 3 snett bakom Harry Sommer och såg hur bra som helst! Lyckan var total!

Katy Perry släppte loss

Katy spelade många av de låtar man kände igen och kan, hon var generös mot publiken som ville ta selfies och snart stod alla upp och dansade medan Katy själv helt oblygt dansade ut bland gästerna!

Det var många intryck som skulle smältas när huvudet väl mötte kudden denna kväll! Nu väntade avfärd – och jag skulle äntligen kunna börja ge mig i kast med att upptäcka fartyget. DET berättar jag mer om i kommande inlägg!

Ni hänger väl med?

Och ni som ännu inte gör det, följ gärna Seafun på Facebook, Instagram och Youtube för att inte missa allt spännande jag har att berätta om kryssningsbranschen, fartyg och resor!

Det är många av årets redan avklarade kryssningar jag inte hunnit berätta om och flera till står på tur innan året är slut.

Lämna gärna en kommentar också, det uppskattar jag mycket!

Kram från Heidi och kryssa lugnt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier