Modern och fräsch hyttdesign på Norwegian Prima

Att öppna dörren till sin hytt är lika spännande varje gång, ännu lite mer när det är på ett helt nytt fartyg. Tanken att man är en av de första – kanske DEN första – som sover i sängen är kittlande minst sagt!

Norwegian Prima är byggd med tanken att skapa mer utrymme för gästerna. Fartyget har som jag berättade i mitt förra inlägg, färre bäddar än Breakaway-fartygen men är inte särskilt mycket mindre – alltså mer plats för dem som är ombord.

Detta märktes också av i min balkonghytt 11198, jag blev till och med tvungen att fråga om det inte var en juniorsvit, så rymlig kändes den! Den kategori av balkonghytt jag hade ska enligt uppgift vara mellan 22 – 31 kvm varav balkongen mellan 4-6 kvm.

Exklusiva textilier, ljusa toner

Det första man slås av, förutom att den känns rymlig, är att den har så ljus och fräsch hyttdesign. Arkitekfirman bakom designen heter Studio Dado och har skapat en härlig känsla där all inredning går i en mjuk beige ton som accentueras av lite turkosa toner. Väggdekorationerna går i bland annat lite rosa-lila färger och föreställer kristaller som exempelvis ametist.

Textilerna på kuddar och mörkläggningsgardiner känns påkostade och exklusiva. Gardinerna fungerade också mycket bra och var tillräckligt generösa för att täcka glaspartiet mot balkongen. Även pallen under bordet, en tygklädd puff med handtag i trä, kändes lite ny och festlig. Dock fungerar den ju mindre bra som bord – ett dubbelt användningsområde andra rederier har ibland.

Olika förvaringslösningar

Glasen har fått flytta upp på väggen på en hylla vilket skapar mer plats. En skylt upplyste också att man kunde få ”coffee amenities” till hytten om man bad om det. Jag vill minnas att det stod att det var på grund av hygienskäl som det inte stod på framme.

Två liter vatten stod i minibaren när jag kom men den fylldes inte på, och jag vet inte om vattnet var något särskilt nu på invigningskrysnsingen eller om man alltid får det.

Bagaget gick lätt att skjuta under sängen, men det fanns ingen sängkappa som dolde väskorna. Någon påpekade det till och med när jag visade hytten på Seafuns instagramkonto. Annars var det idel ovationer över hyttdesignen vilket jag instämmer i!

Halleluja-moment

Badrummet likaså, fräsch hyttdesign även här. Tack och lov för frånvaro av sladdriga duschdraperier! Istället var duschen rejält rymlig med en glasvägg som vek sig när man drog i handtaget. Handfatet var även det rymligt (ni med mig som stör er på de där små där mer vatten hamnar utanför än i när man tvättar sig kan ropa Halleluja NU! ;-)) och så flera bra öppna hyllor. Även hörnpinnen i duschen för kvinnor som vill ha stöd när de rakar benen fanns där.

I duschen fanns behållare med schampo och duschgelé som var helt okej med mild doft utan att sticka ut. Vad som däremot stack ut var de rengöringsprodukter som min stateroom attendant använde, de hade så god doft! Hela hytten doftade superfräscht varje gång den städats, det var nästan så man hade velat ha med sig en flaska hem.

Gardeorben då? Jodå; två sidor att hänga på men inte överdrivet mycket yta att lägga kläder i. Det fanns 4 ihåliga ”gallerlådor” (typ trädbackar fast finare) som jag lätt fyllde själv. Här upptäckte jag även det enda störande momentet; att dörrarna var tröga (vilket i och för sig förhindrar att de glider fram och tillbaka vid sjögång) plus att en av hyllorna var svår att skjuta in. Detta gjorde att jag alltid stötte den ena garderobsdörren i en av trådbackarna när jag skulle skjuta den till den andra sidan.

30 olika kategorier

Bortsett från detta var det nästintill en helt perfekt hytt på alla sätt, helt underbar! Balkongen var inte stor men hade läckra fåtöljer med tjocka dynor som gjorde att det kändes lyxigt att sitta där. Särskilt de första dagarna med den natursköna utsikten över de isländska vidderna. 🙂 

Totalt har Norwegian Prima över 30 olika slags hytter från de lyxiga i The Haven till insideshytter och studios för singelresenärer. Vilken skulle du välja?

Norwegian Prima balkonghytt - rymlig och fräsch!

Ovan kan ni även se en kort film från hytten! Följ gärna Seafun på Instagram, Facebook och YouTube för att inte missa värdefull kryssningsinformation eller mina äventyr till havs!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier