Digital dopceremoni för Silver Moon

Silver Moon, pressbild.

Igår kväll var det dags för Silversea Cruises nya fartyg Silver Moon att döpas. Det är det nionde fartyget i deras ”flotta flotta”. Eventet ägde rum i Aten i Grekland och självklart var antalet gäster begränsande på grund av rådande omständigheter. Istället hölls även en digital version av Silver Moons dopceremoni som jag hade anmält mig till. Jag satt som klistrad vid datorn för att få mig ett litet uns kryssningskänsla!  

Efter en viss fördröjning kom de igång. Vi fick se ett fåtal gäster på plats i vad jag gissar var fartygets teatersalong. Gästerna bar munksydd och lyssnade på de olika talarna och artisterna; säckpipespelare och ”The Voices of Silversea”. Richard Fein var även på plats, VD för Royal Caribbean som ju numera är ägare till Silversea.

Säckpipespelare på Silver Moons dopceremoni.
The Voices of Silversea underhöll på Silver Moons dopceremoni.

Människorna viktigast

Richard Fein, VD RCCL.

Richard Fein pratade inte bara om det nya fartyget Silver Moon, utan också om att det varit en stor dag som markerade en nystart för kryssningsindustrin då fartyget kastat loss.

Pandemin har varit en svår tid med många utmaningar. Richard menade att kryssningsindustrin varit särskilt utsatt för kritik som att den hygieniska miljön på ett fartyg skulle vara osäker.

Tack vare mycket arbete med olika hälsoprotokoll och säkerhetsåtgärder kan kryssningarna starta igen vilket blir en chans att visa att kritiken varit missriktad, menade Fein.

Han uppmärksammade också att förutom fartygets fina faciliteter är det viktigaste människorna som jobbar ombord, som ser till att skapa minnen och möjligheten till en underbar semester för gästerna.

Har kryssat sedan 18 juni

En präst höll även tal och välsignade fartyget, som brukligt är vid en marin dopceremoni av detta slag. Då talet blev ganska långt blev jag tyvärr tvungen att lämna eventet. Ceremonin fortsatte nog ett bra tag till skulle jag tro, och skulle avslutas med en frågestund.

Kanske någon läsare också var med och kan fylla i vad som mer sas?

Den som vill veta mer om fartyget kan läsa ett tidigare inlägg här om Silver Moon. Fartyget hade debut den 18 juni i år och gör i sommar nio kryssningar till Grekland och Cypern. Gästerna får endast gå iland om de medverkar på någon av rederiets arrangerade och säkrade utflykter.    

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier