Eleganta middagar med Cunard

cunard-qe-dinner1

En kryssningsmiddag är lång, generös och med stort urval. Den som vill kan äta fem rätter, och skulle någon rätt inte vara fullt som förväntat, byter ofta personalen ut den på eget initiativ. Sannolikheten för att man lämnar middagsbordet hungrig är alltså lika med noll!

cunard-qe-quartet

Vad kan då maten bestå av här på Cunards nyaste fartyg Queen Elizabeth? Hitintills har vi hunnit med två middagar. Första kvällen valde vi att börja med shrimp tempura, fortsatte med sallad på palmhjärta följt av varsin sirloin beef för att avsluta med en ostbricka och dessert. Efter desserten blir man dessutom bjuden på små petit fourer, eller det fransmännen brukar kalla mignardises; chokladtryfflar, minikakor, nötsnittar med mera. Har man inte fått nog kan man även grabba åt sig ett tjockt, guldpapperstäckt chokladmintsmynt på väg ut från restaurangen!

cunard-qe-britannia

Jag är mycket nöjd med servicen så här långt och stämningen i restaurangen är verkligen klassig. Igår när vi kom in i restaurangen satt till exempel en kvinnlig stråkkvartett och spelade. The Brittannia Restaurant rymmer cirka 950 gäster på sina två plan. I mitten är det öppet och där ligger också det finaste bordet av dem alla; Captains table. Längst bak har man skapat en art deco- inspirerad väggdekoration (en period som jag för övrigt älskar).

Ikväll ska vi äta på The Verandah, fartygets franska lyxrestaurang som även finns på Queen Victoria. Namnet och konceptet kommer ursprungligen från det första Queen Mary-fartyget från 1934 och det första Queen Elizabeth-fartyget från 1938. Inte alla rederier kan skryta med så lång historia! År 2015 firar Cunard 175-års jubileum.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier