Får Europa fler privata kryssningsstopp?

MSC Cruises privata kryssningsstopp i Taranto.

Som ni kanske såg skrev jag igår om MSC Cruises nya strandupplevelse, ”A day on the beach” i Taranto, Italien. Det är MSC Seaside som lägger till där i sommar när fartyget gör sin debut i Medelhavet.

MSC Cruises VD Gianni Onorato antydde att de jobbar på fler liknande upplevelser, redan till i sommar. Annars brukar ju detta med rederiernas privata öar vara något som hört Karibien till. Det är härligt att vi får detta nu även i Europa, och jag ser med nyfikenhet fram emot var dessa nya privata strandupplevelser kommer att poppa upp!

Härifrån är förstås inte steget långt till att fråga sig vilka fler rederier som inom kort kommer att erbjuda detta, för MSC Cruises lär knappast få vara ensamma om det länge till.

Fler privata kryssningsstopp?

Faktum är att under en Q&A-session nyligen (i samband med lanseringen av Odyssey of the Seas) med Royal Caribbeans VD Michael Bayley, kom frågan upp om Royal Caribbean också funderar på att utveckla en privat-destination i Medelhavet?

Michael Bayley svarade såklart hemlighetsfullt och diplomatiskt att ”det är aldrig bra att signalera till konkurrenterna vad man planerar eftersom sådana här utvecklingsplaner tar flera år”. Hans svar säger mig två saker. 1, De har inte haft detta fokus men 2, de fick fart i baken när MSC Cruises meddelade om sin nyhet i Taranto.

Jag kan ha fel förstås. Deras planer är kanske långt gångna, men jag tror inte det. Däremot får vi säkert inom loppet av ett par år möjligheten till en ”Perfect day at….”, ja var de nu kan hitta en tillräckligt fin, tillgänglig OCH åtkomlig strand att hyra åt sina gäster.

Royal Caribbean – hemliga om sina planer

Och vad lär vi då få se? Vad tror ni om utbudet? Väntar en vattenrutschkana nerför Etna? Bungee trampoline medan man spanar ut över grekiska tempel? En svävande luftballong med vy över Cannes croisette? Säkert inte. Men säkert något WOW vilket vore typiskt Royal Caribbean. 😉

Royal Caribbeans upplevelse ”Perfect Day at Coco Cay” i Karibien.

Kanske finns redan andra rederier som har privata kryssningsstopp i Medelhavet? Känner du till en sådan, lämna gärna en kommentar här på sajten!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier