Fet eller fit – en värld av kontraster

fet eller fit
Blir det en smarrig hamburgare till lunch eller plockar du för dig av färsk frukt? Foto: K. Scheiderbauer.

Att kryssa är verkligen att vistas i en värld av kontraster. Medan den ena längtar och ser fram emot all mat kan nästa äcklas och tycka att bufféer är det mest vedervärdiga som finns. Viktigt att komma ihåg är att VALET ÄR DITT.

Utbudet finns där, både vad gäller mat (oavsett om man ser det som njutning eller frosseri) men också träning, hälsokunniga instruktörer, spa, gym och allehanda pass att vara med på. Många fartyg har också särskilda spamenyer eller hälsorätter på menyn som man kan välja om man vill ligga lågt med kaloriintaget. Ska du bli fet eller fit? Valet är som sagt ditt.

När vi kryssade i Karibien i vintras med Norwegian Cruise Line, först med Norwegian Getaway och sedan med Norwegian Epic, valde jag att unna mig lite – i måttlig mängd – till att börja med för att sedan gå över till att köra hälso-hard core vilket ledde till ett hälsoreportage för Min Hälsa (Expressens hälsobilaga).

IMG_0921_1
Att träna med havet som fond är underbart! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Nu anser ju jag att i begreppet ”unna mig” ingår även träning eftersom jag inte har tillgång till gym och pass hemma på samma sätt, så för mig var det lyx att bara kunna lämna hytten och gå upp ett par däck till gymmet och vara med på fab abs och liknande pass.

_MG_3450_1
Godsaker på Carlo’s Bake Shop.

På Norwegian Getaway körde jag alltså lite av en mix; vi kollade in allt från bageriet Carlo’s Bake Shop (med koncept från bagaren och den amerikanske tv-kändisen Buddy Valastro) med alla godsaker till att jag var aktiv i gymmet.

Norwegian Getaway har också en superhäftig repbana högt upp i luften vilket är en utmaning både för balansen och psyket – i alla fall om man lätt får svindel!

Största utmaningen var att ”gå på plankan”; en smal gång som sticker ut en bra bit utanför fartygskanten cirka 40 meter upp i luften med bara havet under! Det låter förstås galet farligt men man är fastspänd med säkerhetsanordning som går till ett rep/ lina som löper i en bana ovanför en.

IMG_1444_1
Yes, jag klarade det! Foto: K. Scheiderbauer.

Visst kan du alltså tappa balansen men du skulle aldrig ramla ner. Längst ut på plankan finns ett snöre som du kan dra i vilket utlöser en kamera som då tar en bild på dig 🙂 . Att banga denna utmaning fanns liksom inte, men jag var tvungen att ”stänga av hjärnan” för att våga mig längst ut. Tänker man säger hela kroppen STOPP! 🙂

Det finns även en låg, snäll version för barn som sonen fick pröva och verkligen gillade. Även här är man fastspänd trots att den bara går kanske en halvmeter ovanför marken, om ens det.

En kommentar på “Fet eller fit – en värld av kontraster

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier