Flott premiumfrukost på Viking Glory och annan njutning

Efter att vi hade ätit julbord på Viking Glory, var vi så mätta att vi behövde röra lite på oss. 🙂 Vi strosade omkring på fartyget och tog ett snabbt kik i taxfreen för att planera nästa dags köp, gick till fina Vista Room där det var show (faktum är att det här pågick olika slags underhållning nästan hela kryssningen) och fotade lite innan vi gick och la oss.

Premiumhytten är på 13,8 kvm och bekväm med precis det man behöver; en skön säng, stort fönster för att njuta av de fina vyerna, en soffa och fylld minibar (som ingår, en halv flaska cava, två flaskor vatten samt två läsk stod där).

Badrummet är också bra och det finns en praktisk ”garderobsyta” där man kan hänga av sig och även ställa kassar och annat. Ventilationen fungerade perfekt och även om jag och mannen inte riktigt enades om vad som var perfekt sovtemperatur haha, så reagerade AC:n direkt på våra ändringar. 😉

En hel dag att njuta av Glory

Det som är bra med en sen avgång (Viking Glory avgår kl 20.00 fr Stadsgårdsterminalen i Stockholm) är att man nästa dag verkligen har HELA dagen ombord att njuta.

Vi började med en flott premiumfrukost. Den ingår när man har en Premium-hytt eller svit på Viking Glory. Och har du upplevt den en gång vet du att det är något att se fram emot.

Vi gjorde misstaget att vara något sena denna gång vilket vi inte gör om, man har en timme på sig, och även om man inte vill äta tokmycket så vill man absolut njuta av den fina miljön och stämningen.

Premiumfrukosten serveras i Restaurang Kobba, à la carte-restaurangen ombord. Stilen och färgerna är på pricken som jag älskar (mitt vardagsrum hemma har en väggfärg som heter Ocean och inte är helt olik den på Kobba ;-)). Till det består inredningen av varma, lite brända toner samt mässingsguldgula metallelement. Så snyggt!

Start med cava i glaset

Vi blev trevligt bemötta när vi kom och fick varsitt glas mousserande (Viking Lines nya skeppsvin ”I ❤️ Cava” som också går att köpa i taxfreen för 9,95 euro).

Frukosten i Kobba går till så att man både har en kall buffé att förse sig från samt en meny vid bordet med varma rätter att beställa. Allt ingår, liksom den sorts kaffe man önskar. Bullar, kakor, croissanter, karelska piroger…ja mycket mer än som syns på bilderna nedan ingår också.

På den varma menyn finns Egg benedict, Avocadotoast, en tallrik med plock de kallar Traditionell samt en Ville Viking-frukost. Det går också att beställa Mimosa, ett glas champagne, Bloody Mary eller en hel flaska med cava.

Fast maten var uppäten ville jag knappt gå…de fick nästan kasta ut mig, jag drog benen efter mig och pratade med personalen in i det sista haha…helt klart internationell klass på den upplevelsen och stor längta-tillbaka-faktor. 😉

Shoppingrunda i taxfreen

Nästa stopp blev taxfreen där det var laddat med fina varor som vanligt, både på kosmetiksidan, modedelen samt bland dryckerna. Kul var att de redan laddat upp med lite klappförslag samt en hel sektion med glöggsorter. Jag började snegla på julklappar till barnen och köpte med godis hem till dem (som de jublade över).

Men, att göra dryckesfynd kräver numera tid och tålamod. Det är inte Viking Lines fel utan den svaga kronan som gör att priserna blir väldigt lika systembolagets, bara några kronor under. Vi hade visserligen bilen precis vid terminalen i Stockholm, bara det ett skäl att fylla på vinkällaren hemma, men det blev att leta bland hyllorna efter vad vi tyckte var värt.

Till slut hittade jag några fina viner de skulle sluta med som därför fått sänkt pris. Jag försäkrade mig om att det inte var på grund av att de höll på att passera sin kvalitetspeak, men den vänliga och alltid lika kunniga personalen försäkrade att så var det inte. Bubbel är alltid bra att fylla på med också, går åt här hemma…

Archipelago spa

På eftermiddagen var det dags för en spastund, min första på Viking Glory. Även här är det väldigt fin design och jag gillar verkligen de mattsvarta inslagen på handtag, räcken med mera. Archipelago spa som är namnet på Viking Glorys wellnessoas, ligger mitt emot restaurang Kobba på däck 11. Entrén kostar 270 kronor för vuxna /två timmars spa.

Redan receptionen avslöjar att man här har fri vy över skärgården och Östersjön. Axlarna sjunker ett par centimeter direkt och plötsligt börjar man automatiskt djupandas.

På schemat står att verkligen göra en ren wellness-kryssning med träning, yoga (japp, de har både gym och yogasal med virtuell tränare) samt testa minst en behandling – men denna gång valde vi att enbart sjunka ner i pooler och testa basturna.

Det finns två ganska stora bubbelpooler och en varmare, långsmal med liggbäddar i. På bastusidan har man dels en klassisk torrvariant i omklädningsrummet; stor och jättefin på damernas i alla fall. Ytterligare en finns i spaavdelningen plus en ångbastu och en snögrotta.

Bubbelpoolerna tyckte vi var några grader för svala för att man skulle kunna sitta länge. Enligt personalen var de 35 grader, men allt under 37 känns ju ”svalt” och sitter man bara still så…den med liggbäddar var tydligen 39 vilket kändes helt perfekt.

Flera skyltar upplyste om mobilförbudet så självklart respekterade vi det. Bilderna här är därför inte från detta besök utan från då jag var på visningskryssning i mars 2022.

Myslunch på Market

Avslappnade och färdigshoppade åt vi slutligen en sen lunch på Market, Östersjöns enda flytande saluhall. Här finns olika menyer och matinriktningar, stämningen är avslappnad och sittningen öppen.

Det betyder att det går att sitta dels på båda sidor av fartyget och se ut, men också så att man kan titta på förbipasserande, eller intill atriumet ovanför Torget. Denna placering var det vi valde och kunde då både titta på och höra underhållningen ett däck ner.

Förra gången på Viking Glory tog jag Fish & Chips, vilken jag nu rekommenderade min man att välja, medan jag tog Salmon Bowl. Jag blev lika nöjd med den och vi åt, pratade om hela upplevelsen samt blev underhållna av det duktiga bandet The Hipsters Trio. Det är också deras musik man hör i bakgrunden på vår video på SeaFunTV om julbordet. 🙂

Hoppas ni känner er inspirerade av dessa två inlägg! Är det något ni undrar så bara lämna en kommentar. Följa gärna Seafun på Instagram, Facebook och YouTube och hojta om det är något särskilt ni skulle vilja se från oss. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier