Första privat-ön i Karibien, gästernas favoritstopp

Volleyball på Great Stirrup Cay, pressbild NCL.

När vi nordbor kryssar i Karibien vill de flesta av oss uppfylla drömmen om att vandra barfota på en paradisö. Vi vill lapa sol, bada, ha kul och bara njuta! Just därför har många rederier hyrt eller till och med skapat sina egna privat-öar där gästerna kan få just allt detta. Dessutom under säkra former och utan att bli jagade av strandförsäljare.

Favoriten Great Stirrup Cay

Norwegian Cruise Line säger sig ha varit först med att ha en egen privat-ö för sina gäster. Ön heter Great Stirrup Cay och finns än idag bland rederiets destinationer. Som många andra av de andra privat-öarna (för många rederier följde förstås efter) ligger Great Stirrup Cay i Bahamas och är en av de så kallade Berry Islands.

Familj på stranden på Great Stirrup Cay, pressbild NCL.

Det som också är anmärkningsvärt är att ön får högsta score av kryssningsgästerna när de sätter betyg på vilken destination de gillat bäst på sin Karibien-kryssning. Detta visar att, trots att det är en ”sluten destination” skapad för kryssningsindustrin, så uppfyller den för många drömmen om en paradisö i Karibien.

Pressbild NCL.

Allt är enkelt, rent, säkert och perfekt. En dag med sol och bad, vila eller lek – allt efter preferens – och med just de där stränderna, det turkosblåa vattnet och palmerna som man ser för sitt inre när man tänker på en härlig kryssning med drömmiga timmar i land då man kan ladda batterierna… Rederiet gjorde även en stor investering i ön och uppgraderade faciliteter och utbud 2017.

Ännu en privat-ö

Sedan hösten 2016 har Norwegian Cruise Line ytterligare en privat destination; Harvest Caye. Det är inte en privat ö på samma sätt som Great Stirrup Cay utan här är det lokal arbetskraft som har hand om alla faciliteter. Harvest Caye ligger i södra Belize och erbjuder allt från pooler, cabanas, vattensporter och shopping. Seafun har ännu inte besökt någon av dessa destinationer, men vi har varit på ett par andra privat-öar. Läs gärna mer här och här om du är intresserad av att veta mer om ämnet!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier